Iğdır'da, Nahcivan'a açılan Dilucu Sınır Kapısı'nda görev yapan polisleri taşıyan servis minibüsünün geçişi esnasında PKK'lı teröristler tarafından önceden döşenmiş mayınlar patlatıldı. Olayda 12 polis şehit oldu, 3 polis de yaralandı. Şehit sayısının artmasından endişe ediliyor.

Iğdır'a 30 kilometre mesafedeki Hasanhan köyü mevkiinde, polis memurlarını taşıyan servis minibüsünün geçişi esnasında PKK’lı teröristler, önceden döşediği mayınları patlattı. Patlamadan sonra çıkan çatışmada 12 polis şehit düştü, 3 polis de yaralandı. 13 gün önce de yine aynı noktada polise yönelik saldırı olmuş ve çok sayıda polis yaralanmıştı.

Olay yerinde yoğun çalışmalar nedeniyle yol trafiğe kapatılarak güvenlik önlemleri alındı. 10 şehit Aralık Devlet Hastanesi’nin morguna, 2 şehit ise Iğdır Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yaralı polisler ise Iğdır Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Iğdırlı çok sayıda vatandaş kan vermek için hastanelere akın etti. Vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla 'Artık bu terör bitsin içimiz kan ağlıyor, devlet nerede? Şehitler de bizim evlatlarımız. Olaylara dur densin ve kan akmasın' sloganları attı.

Öte yandan güvenlik güçlerinin 4 helikopterle Ağrı Dağı’ndaki PKK’lı teröristlerin bulunduğu noktalara operasyon düzenlediği gözlendi.