Mersin'de eski Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın arandığı, oğlu ve iki kardeşinin de aralarında bulunduğu 47 kişinin gözaltına alındığı 'ihaleye fesat karıştırma' operasyonunda 36 kişi sağlık kontrolünden geçirildi. 11 kişi ise ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Özcan döneminde Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığını yapan Abbas Sayılır sağlık kontrolü sırasında gazetecilerin 'niçin gözaltına alındığı ve iddiaları' sorması üzerine "Devlet çağırdı geldik. İddialar devletin iddialarıdır." şeklinde cevap verdi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyükşehir Belediyesi'nin eski yönetimine yönelik sabah saatlerinde 'ihaleye fesat karıştırma' iddiasıyla operasyon yapmıştı. Başta Mersin olmak üzere İstanbul, Ankara ve Adana'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda CHP'li eski Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan yerinde bulunamadı. Özcan'ın oğlu İlker ile kardeşleri Sacit ve Tacit Özcan'ın aralarında bulunduğu belediyenin eski üst yönetimi ve belediyeden ihale alan firma temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 47 kişi gözaltına alındı. Özcan'ın halen arandığı operasyonda gözaltında bulunan 36 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.

Şüpheliler Çevik Kuvvet’e ait otobüslerle Mersin Devlet Hastanesi’ne getirildi.
Macit Özcan’ın kardeşi Sacit Özcan gazetecilerin 'neden gözaltına alındığı' yönündeki sorulara cevap vermedi. Özcan döneminde Büyükşehir Belediyesi'nin Fen İşleri Daire Başkanlığını yapan Abbas Sayılır ise "Devlet çağırdı geldik. İddialar devletin iddialarıdır." şeklinde cevap verdi. Sağlık kontrollerinin ardından şüpheliler tekrar Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.