İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi Başkanlığı Suruç’ta medyana gelen patlamayı kınadı.
Dernek binası önünde bir araya gelen üyeleri, HDP Batman Milletvekilleri Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve Ali Atalan yaşanan olaya tepki gösterdi.

Dernek Başkanı Mehmet Bağadır, “AKP iktidarının özellikle son 1 yıldır sürekli olarak 'kamu düzeni' söylemini kullanarak her türlü antidemokratik yasayı çıkarıp, tüm yurttaşları sıkı bir takip altına almasına rağmen, 5 Haziran günü Diyarbakır’da HDP mitingine bombalı saldırı yapılması, seçimlerden sonra Diyarbakır’da sivil insanların paramiliter gruplar tarafından
katledilmesinin önlenmemesi ve son olarak 20 Temmuz’daki Suruç katliamının yaşanması güvenlik önlemlerinin alınmaması bakımından iktidarı zan altında bırakmaktadır.” dedi.

"Suruç'ta 32 yurttaşımızın yaşamını yitirdiği ve yüzlercesinin yaralandığı hadise, mevcut hükümet ve devlet yetkililerinin temel politikasını bir kez daha ortaya koymuştur." diyen Bağadır, şunları söyledi: “Bu barbarca saldırı öncesinde yaşanan özellikle seçim döneminde HDP ve diğer muhalif gruplara yönelik saldırıların aydınlatılmamış olması Suruç’ta katliama zemin
hazırlamıştır. Devletin içindeki karanlık eller bu katliamı direkt yer almamış olsa bile hem daha önce yapılan saldırılara göz yumması hem de göstermiş olduğu güvenlik zafiyeti bu katliamın yaşanmasına sebep olmuştur. Yaşanan olayı şiddetle kınıyoruz.”