İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi Başkanlığı yazılı bir açıklama yaparak Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen bombalı saldırıyı kınadı.

İHD Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, Türkiye’nin her yerinde bir araya gelen Sosyalist Devrimci Gençlik Hareketi'nini Kobani zaferinin 3. yıldönümüne denk olarak 'Kobane'yi yeniden yaratalım' sloganıyla Suruç’a hareket ettiğini, burada basın açıklaması yaptıkları sırada bombalı saldırının gerçekleştiğini kaydetti.

Akbulut, açıklamasında şöyle dedi: "IŞİD terör örgütü ve destekçilerinin gerçekleştirmiş olduğu katliam sonucunda 30'a yakın insanımızın yaşamını yitirdiği, yüzlercesinin de yaralandığı olayda hükümetin Suriye başta olmak üzere Ortadoğu politikasının ve desteklemiş olduğu cihatçı örgütlerinin kaos ve can kaybından başka bir sonuç alınamayacağı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Rojava kantonlarının açıkladığı gibi, ellerinde bulunan onlarca esirin itiraf ettiği gibi bunların korunması, kollanması ve ülkemizi üs olarak kullandıklarını açıkça beyan etmektedirler. Ayrıca AKP hükümetinin seçim öncesi ifade ettiği, Kürtlere yönelik başka planlarının olduğu açıkça söylenmiştir. Bahsedilen planlar bunlar olsa gerek. Tarih bir gün bu yaşanılanları açığa çıkaracaktır. Tıpkı faili meçhuller gibi… Bu anlamda Suruç’ta yapılan katliam sonucunda yaşamlarını yitiren ve yaşamlarından sorumlu olan başta İçişleri Bakanı ve hükümet yetkililerini istifaya davet ediyoruz. Bu olayın hukuki yollardan da takipçisi olacağımızı buradan duyuruyoruz. Bu katliamı yapan veya yaptıranları esefle, şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Hayatını kaybeden yoldaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyor, insan hak ve özgürlükler mücadelelerine bağlılık gereği, kaldığımız yerden mücadele çıtasını yükseltmeye, kamuoyu önünde söz veriyoruz."