Ülkelerinde çıkan olaylarda ailelerini kaybeden Suriyeli çocuklara yardım dağıtımı dolayısıyla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde program düzenlendi. Yardım dağıtımı öncesi Suriyeli çocuklar ilahi okudu, Suriye'deki yaşanan olaylar sinevizyon eşliğinde gösterildi.
     İHH Kahramanmaraş Şube Başkanı Süleyman Erayman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyeli yetim çocukların yanında olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Olaylarda yakınlarını, oyun arkadaşlarını kaybeden çocukları kazanmak gerektiğine işaret eden Erayman, şunları kaydetti:
     ''Suriye'deki iç savaşın bitmesini istiyoruz ve bu konuda tüm insanlardan yardım bekliyoruz. İHH olarak Suriyeli yetim çocuklardan 66'sının ayakta kalması için mücadele sürecine dahil olduk. Çocukların sokaklarda heder olmamaları için tüm halkımızdan yardım bekliyoruz.''
     Erayman, 30 Mart'ta Türkiye genelinde ''yetim ve dayanışma günü'' adı altında benzer programların düzenleneceğini sözlerine ekledi.
     Suriyeli Fatma Gul ise 25 yaşındaki kardeşinin Esed güçlerince şehit edildiğini ve 4 aylık bebeğinin yetim kaldığını anlattı. Gul, Türkiye'de kendilerine çok önem verildiğini ifade ederek, desteklerinden dolayı İHH yetkililerine teşekkür etti.
     Ahmet Hassun da, ''Tük milletinden Allah razı olsun. Burada yakınlarını kaybeden çocuklarımızı unutmadılar. Çok mutlu olduk'' diye konuştu.
     Programın son bölümünde, Suriyeli yetim çocuklara yardım malzemeleri dağıtıldı.