Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde tarım işçilerini taşıyan açık kasa kamyonete başka bir aracın çarpması sonucu kasada bulunan 13 kadının yaşamını yitirmesine, insan ahlakına sahip olmayan dar görüşlü insanların neden olduğunu söyledi. Elmasoğlu, “İhmallerin adı kaza olmamalı.” dedi.

EGİKAD Başkanı Elmasoğlu, geçmişte buna benzer pek çok kazaların yaşandığını ancak henüz bir ders alınamadığını söyledi. Başta yolların güvenliğinden sorumlu emniyet güçleri olmak üzere kazaya karışan kamyonet sahibinin de büyük bir ihmali olduğunu savunan Elmasoğlu, “Kadınlarımız her alanda olduğu gibi dün de istismara uğradı. Kadın ister çok katlı bir plazada çalışsın, isterse bir domates tarlasında, üzerinde oynanan suiistimal ve ihmaller değişmiyor. Kazada hayatlarını kaybeden kadınlarımızın büyük bir ihtimalle sigortaları bile yoktu. Bizler yıllardan beri kadının toplumdaki yerini iyileştirme mücadelesini bu yüzden veriyoruz. Görüyoruz ki her şeyi devletten beklemek de olmuyor maalesef. O kadınları üzeri açık olan kamyonete yerleştirip insanlığa yakışmayan bir şekilde taşıyan zihniyetin de değişmesi gerekiyor.” dedi.

Kaza sonucu onlarca yuvanın söndüğünü ifade eden Elmasoğlu, “Bu ülkede doğru düzgün işleyen iş kanunu olmadığı, uygulanmadığı ve gerekli cezalar verilmediği sürece biz böyle daha çok insanımızı kaybetmeye mahkum olacağız.” diye konuştu.