Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi N.B., kopya iddiası ile ilgili HSYK tarafından meslekten ihraç edilerek görevden el çektirildi. Önceki gün de Türkiye genelinde 34 hakim, kopya iddiası ile HSYK tarafından meslekten ihraç edilmişti. Hukukçular, söz konusu hakimlerin görevden ihraç edilmesiyle birlikte, bu hakimlerin görev yaptıkları mahkemelerdeki duruş ve ara kararların artık yok hükmünde olduğunu belirtti. Hukukçular, buna gerekçe olarak ise Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkındaki Kanunun 9. Maddesini gösterdi.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi N.B. ile farklı illerde değişik mahkemelerde görev yapan 34 hakimin kopya iddiası ile ilgili HSYK tarafından meslekten ihraç edilmesi, hukukçular arasında yeni bir tartışma başlattı. Avukat Caner Çalış, sosyal paylaşım sitesi Facebook adresinden yaptığı açıklamada, Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi üyesinin kopya iddiası ile ihraç edildiğini belirterek, ihraç edilen bu üyenin görev yaptığı süreçte bu mahkemede verilen tüm kararların artık yok hükmünde olduğu görüşünü savundu. Avukat Çalış, "Bu üyenin görev yaptığı süre boyunca Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesince verilen tüm kararlar yok hükmündedir. Aynı zamanda yapılan duruşmalar da geçersizdir ve sayılmalıdır. Tabi ülkede hukuk varsa." ifadesini kullandı.

Avukat Çalış, buna gerekçe olarak Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkındaki Kanunun 9. Maddesini gösterdi.
Avukat Çalış, "İlgili kanunun 9. maddesinde Ağır Ceza Mahkemelerinin 1 başkan ve 2 üye ile teşkil edeceği belirtilmiştir. Bu üye ihraç olduğu için mahkeme teşekkül etmemiş anlamına gelir ve kararlar yok hükmündedir." dedi.