MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, kayyum atanan Bugün ve Kanaltürk’e destek ziyaretinde bulundu. Ziyaret sonrası konuşan İhsanoğlu, “Türkiye bunlara müstahak değildir, layık değildir. Bu bir kara buluttur, bu kara bulut inşallah 1 Kasım’dan sonra ortadan kaybolacaktır.” dedi.

Koza İpek Grubu bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına tepkiler dinmiyor. Bugün çok sayıda siyasetçi, Bugün ve Kanaltürk’e destek ziyaretinde bulundu. Akşam saatlerinde de binaya Ekmeleddin İhsanoğlu geldi. Yöneticilerle görüşen, bilgi alan İhsanoğlu, çıkışta konuya ilişkin açıklama yaptı.

“Çok üzücü bir durumla karşı karşıyayız.” diyen İhsanoğlu,"Seslerin kesilmesi, basının susturulması, kanalların karartılması, mülkiyete tecavüz edilmesi hadiseleri ile karşı karşıyayız. Zaten bu konuda rekorumuz çok kötüdür. Daha kötülerini ilave ediyoruz. Türkiye buna müstahak değildir. Türkiye’nin artık birinci sınıf ülke olması lazım gelmekte.” ifadelerini kullandı.

Ülkenin 150 senedir demokrasi mücadelesi verdiğini belirten İhsanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün bu hale geldik. Üçüncü dünya ülkelerinin gerisinde bir yere namzet görünüyoruz. Basına yapılan bu tecavüzleri kınıyorum. Ekranların karartılmaması lazım. Mülkiyete saygı ve mülkiyetin hukukiliğine riayet etmek lazım. Bütün bunlar bizi çok daha gerilere götürüyor. Demokrasimizin temel umdelerinden vazgeçmiş oluyoruz.

Türkiye’nin yeniden demokrasiye, yeniden hür seçimlere dönmesi lazım. Hür ifadenin her yerden duyulması, görülmesi gerekmektedir. Türkiye bunlara müstahak değildir, layık değildir. Bu bir kara buluttur, bu kara bulut inşallah 1 Kasım’dan sonra ortadan kaybolacaktır.

Seçimlerin neticelerin beğenmeyenler bu seçimler bizim hoşumuza gitmedi, biz hoşumuza giden seçimleri düzenleyeceğiz. Biz milletin kararına saygılı değiliz, bu kararlar bizim hoşumuza gidecek kararlar olması lazım. Bütün dert budur zaten. Ama biz 1 Kasım’da milletin kararının ne olduğunu bir daha duyacağız. Sonra da 1 Kasım’da demokrasinin zaferini bütün millet kutlayacak. Bu bir yaz bulutu gibi çabuk kaybolacaktır inşallah.”

İhsanoğlu, daha sonra destek için bina önüne gelen vatandaşla konuştu. Vatandaşlardan özgür basına desteklerini sürdürmelerini isteyen İhsanoğlu, talep edenlerle fotoğraf çektirdi.