Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekili adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarafsız olmadığını ifade etti. İhsanoğlu, “Bu mitinglerin finansmanı nereden geliyor? Bu devlet bütçesinden mi geliyor? O zaman muhalefet partilerini tenkit etmeye hakkınız yok." dedi. İhsanoğlu, yaptığı esnaf ziyareti sırasında iş yerlerindeki Suriyeli işçilerin çok olmasına ise şaşırdığını söyledi.

Ekmeleddin İhsanoğlu Fatih Malta Çarşısı’nda esnafı ziyaret etti. İhsanoğlu esnafın sıkıntısını dinledi. Yapılan ziyaretler sırasında iş yerlerindeki personelin çoğunluğunun Suriyeli olması dikkat çekti. Çalışanlarla sohbet eden İhsanoğlu, Suriyelilerle Arapça konuştu, onların sıkıntılarını dinledi. Suriye’ye özgü yöresel yemeklerin tadına baktı.

Memleket için oy istediğini belirten İhsanoğlu bir vatandaşla ettiği sohbet sırasında, “Artık bıktık yani. Yetti artık, yetti gayri. Küplerini doldurdular artık. Bir başka yere gitsinler. Gemiler de doldu, küpler de doldu.” diye konuştu.

Basın mensuplarının cami avlusunda soru sorması üzerine İhsanoğlu, hiçbir zaman cami önünde ya da arkasında açıklama yapmadığını ve bunun Anayasa'ya ve Müslümanlığa aykırı olduğunu söyledi. Esnafın birçoğunun zor durumda olduğunu belirten İhsanoğlu, “Her yerde, işlerde yüze 30-40 düşüş olduğu söyleniyor. Fakat bu sefer vatandaşta aldatılmışlık hakim. Vatandaşlar vaatlerin tutulmadığını dile getiriyor. Bu açıdan milliyetçi muhafazakar oylar MHP’ye yönelmektedir.” ifadelerini kullandı.

SURİYELİ İŞÇİLER, İHSANOĞLU'NU ŞAŞIRTTI

Birçok iş yerinde Suriyelilerin çalıştırıldığının hatırlatılması üzerine İhsanoğlu, “Bu benim için sürprizdi. Bu yoğunlukta Suriyeli kardeşlerimizin iş bulması bizi sevindiriyor ama onlar iş bulurken, bizde işsizlik artıyor. Onların büyük bir kesimi de ülkelerine geri dönmek istiyor. Bizim yapacağımız iş bu misafirlerin ülkelerine selametli bir şekilde gitmelerini sağlamak.“ şeklinde konuştu.

Seçimlerde MHP’nin alabileceği oy oranının sorulması üzerine İhsanoğlu şöyle konuştu: “Ortalarda bir sürü anket dolaşıyor. Bunların birçoğu sipariş anketler. Bunlar sultanı, padişahı memnun etmek için düzenlenmiş anketlerdir. Anadolu’dan gelen bilgilere göre MHP’ye verilen oylarda bu sefer patlama olacak."

Basın mensuplarının “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a birçok çevre tarafından tarafsız olmadığına yönelik eleştiriler yapılıyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine ise İhsanoğlu, “Bu ayan beyan bir durumdur. Tarife gerek yok. Bu mitinglerin finansmanı nereden geliyor? Bu devlet bütçesinden mi geliyor? O zaman muhalefet partilerini tenkit etmeye hakkınız yok. Çünkü bu vatandaşın yüzde 49’u size oy vermedi. Size oy veren yüzde 51 küsur. Elmanın yarısı. Demokrasi açısından diyecek bir şey yok. Ama bir başka yarısı var.” cevabını verdi.