Milliyetçi Hareket Partisi (MHP İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul 2. bölge milletvekili adaylarını tanıttı. Tanıtım toplantısında konuşan MHP milletvekili adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye’deki mevcut ekonomik ve siyasi krizin hükümetin toplumun değişik kesimleriyle çatışması sonucu oluştuğunu söyledi. İhsanoğlu, “Bu ekonomik kriz tablosu maalesef hükümetin eseridir. Hükümetin değişik kanatlarla çatışmasının eseridir. Bu olayı da herkes gibi hükümette kabul etmek zorunda kaldı. 2009 senesinden itibaren Türkiye tedrici bir şekilde yalnızlık içerisindedir.” dedi.

MHP İstanbul İl Başkanlığı, 7 Haziran seçimlerinde İstanbul 2. bölgeden gösterilen milletvekili adaylarını tanıttı. Gaziosmanpaşa Meydanı’nda yapılan tanıtım törenine, milletvekili adayları Ekmeleddin İhsanoğlu, Celal Adan, Murat Başesgioğlu, Abdul Ahat Andican, Özcan Pehlivanoğlu, Mehmet Aslan, Başbuğ Pınarbaşı, Esra Selimoğlu Şengül, Feti Yıldız, Füsun Kayan Ardaman, Gülru Vardar, Ahmet Özyürek, Ali Derindağ, Mahmut Mert Ersin, Alaaddin Uludağ, Muhammet Emin Özkurt, Can Ali Aksu, Nurettin Atalay, Nurhan Toğuç, Fetih Ahmet Alpaslan, Osman Büyükkaya, Sevgi Vardarlı İnal, Mesut Can Pakova, Osman Kaygı, Metin Kılıç, Mustafa Yılmaz ve vatandaşlar katıldı. Törende kurban kesilerek, dualar edildi. Kurban kesiminin ardından milletvekilleri adayları, esnaf ziyaretinde bulundu. Esnafları gezen Ekmeleddin İhsanoğlu, Celal Adan ve Murat Başeskioğlu, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

YOLDAN GEÇEN VATANDAŞ: EMEKLİYİM 685 TL AYLIK ALIYORUM DEKONTU GÖSTEREBİLİRİM BUNUNLA NASIL GEÇİNECEĞİM?

Ekmeleddin İhsanoğlu ve Celal Adan’ın soruları cevapladığı sırada bir vatandaşın, “Emekliyim 685 TL aylık alıyorum dekontu gösterebilirim bununla nasıl geçineceğim?” demesi dikkat çekti.

Vatandaşın serzenişinin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ekmeleddin İhsanoğlu, bir basın mensubunun ekonominin düşüşü ve doların yükselmesiyle ilgili sorusuna, “ Vatandaşın alım gücü azalmaktadır, esnaf iş hacminin üçte ikisini kaybetmiştir. Bu ekonomik kriz tablosu maalesef hükümetin eseridir. Hükümetin değişik kanatlarla çatışmasının eseridir. Bu olayı da herkes gibi hükümette kabul etmek zorunda kaldı. Onun için Türkiye’nin bundan kurtulması için 7 Haziranda yeni bir iktidara kavuşması lazım. Bu iktidar miyadını doldurmuştur. Türkiye’de sistem kilitlenmiştir, bu sistemin bu kilidin açılması için 7 Haziran’da milli iradenin çok güçlü bir şeklide tecelli etmesi lazım. Aksi takdirde bu sistem kilitli kaldığı müddetçe Türkiye’ye daha büyük sıkıntılar gelecek. Türkiye bugün yalnız yürüyor ve Türkiye’nin etrafındaki komşuları, eski müttefikleri eski ilgilerini kaybetmişlerdir. 2009 senesinden itibaren Türkiye tedrici bir şekilde yalnızlık içerisindedir. Buda tabi bizi hem ekonomik hem siyaset bakımından hem uluslararası itibar açısından bizi çok endişelendiriyor. Bunların cevabını 7 Haziranda millet tok bir sesle verecektir.” cevabını verdi.

DOLARIN YÜKSELMESİYLE DEVELÜASYON OLDU YÜZDE 30’LUK HERŞEYİMİZİ KAYBETTİK

Doların yükselişiyle ilgili Celal Adan ise “Milliyetçi Hareket Partisi 3 Mayıs’ta seçim bildirgesini açıklayacak. Ama biraz önce bir esnafımız bir sahtekarlık var dedi. Türkiye’de hükümet milleti aldatıyor. Doların artışıyla birlikte bir develüasyon oldu yüzde 30'luk herşeyimizi kaybettik, bu değeri kaybettik bunu söyleyen yok. Ve bir şikayette bulundu odalar ve borsalar birliği, ticaret odaları nerede diye serzenişte bulundu. Bende o vatandaş adına söylüyorum odalar borsalar birliği, ticaret odaları, sanayi odaları dolar bu kadar yükselirken, vatandaş kendi değerlerini, işini kaybederken riskli bir sürece girmişken onların esnaf ve iş güç yapan adına bir irade koymamalarını protesto ediyorum. AKP iktidarı bir korku iktidarıdır ancak biz MHP olarak halkın içindeyiz AKP 7 Haziranda yıkılacak.”