Dünyanın 113 ülkesinde milyonlarca insana yardım eli uzatan Kimse Yok Mu Derneği (KYM), bu kez farklı bir uygulamaya imza attı. Üniversite eğitimine Antalya'da devam eden 7 ülkeden 20 yabancı öğrenci, 130 ihtiyaç sahibine kurban eti dağıttı.

Yer kürenin dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığı yardımlarla takdir toplayan, son olarak 13-16 Ekim'de Cenevre'de gerçekleştirilecek Dünya İnsani Zirvesi Küresel Danışma ve Çalışma Toplantısı'na davet edilen KYM, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de Kurban Bayramı yardımlarına devam etti. KYM gönüllüleri ile birlikte 7 ülkeden 20 yabancı öğrenci Kurban Bayramı'nın ikinci günü ihtiyaç sahiplerinin kapısını çaldı.

Uluslalarası Antalya Üniversitesi'nde okuyan Vietnam, Arnavutluk, Cezayir, Suriye, Kazakistan, Srilanka ve Papua Yeni Gine'den 20 öğrenci 130 ihtiyaç sahibine kurban eti dağıttı. Müslüman olanların yanı sıra içlerinde gayri müslimlerin de bulunduğu öğrenciler bayram günü Kimse Yok Mu Derneği'nin aracılığıyla yüzlerin gülmesine aracılık etti. İçlerinde tek kelime bile Türkçe bilmeyenlerin de yer aldığı öğrencilerin bu tavrı ihtiyaç sahiplerinin takdirini kazandı. Öğrenciler et götürmelerinden ziyade hiç tanımadıkları insanların onlarla bayramlaşmalarını takdir ettiklerini söyledi. Ekonomik durumları iyi olan ailelere mensup öğrenciler, sahip oldukları imkanların başkalarında olmadığını gördüklerini söyleyerek, “Bu faaliyetlerin sadece kurbandan kurbana değil, yıl içinde de sık sık yapılmasını istiyoruz.” ifadesini kullandı.

Dernek gönüllülerinin kurban eti dağıtımında yaşanan duygusal anlara tanıklık ettiklerini dile getiren KYM Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Uyaroğlu, bu sene de geçmiş yılllardaki gibi kurban yardımlarına devam ettiklerini söyledi. Ancak bu Kurban Bayramı'nda geçmiştekilerden farklı olarak ihtiyaç sahiplerinin kapısını yabancı öğrencilerle birlikte çaldıklarını ifade etti. Uyaroğlu, amaçlarının üniversitede okuyan yabancı öğrencilerin Türkiye halkıyla iletişim kurması, sosyal sorumluluk bilinci kazanması olduğunu belirterek, “Gelir misiniz?' teklifimizi seve seve kabul ettiler. Gelecek yıllarda da inşallah böyle devam edeceğiz.” dedi. Ramazan Uyaroğlu, Antalya'daki ihtiyaç sahiplerine yardımı genişleterek devam ettirmeyi arzu ettiklerini sözlerine ekledi.