Dünya'nın dört bir yanında ve Türkiye'de binlerce kişiye yardım eli uzatan Kimse Yok Mu Derneği, Kars'ta temsilcilik açıyor. Kimse Yok Mu Kars Temsilciliği görevi verilen Zafer Aslan, gönüllü ve yardımseverlerin katılımlarıyla serhat şehrinde ihtiyaç sahiplerinin kapılarının tokmağına dokunacaklarını kendilerine ulaşan yardımları teslim edeceklerini söyledi.

Erzurum Kimse Yok Mu Bölge Koordinatörlüğü'ne bağlı olarak açılan Kars temsiciliği, yardımda bulunacak vatandaşların yardımlarını ihitiyaç sahiplerine daha kolay ulaştırmayı amaçlıyor. Kimse Yok Mu Kars Temsilcisi Zafer Aslan, "Yıllardır Kimse Yok Mu Derneğine yapılan yardımları ihtiyaç sahiplerine uluştırarak gözlerdeki sevinci, simalardaki mutluluğu ve dillerdeki teşekkürleri görmenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Derneklerine yardım yapan mert Anadolu insanının bu mutluluk tablosunu oluşturan en önemli etken olduğunu hatırlatan Aslan, "Bizler ekonomik durumu iyi olmayan insanlara yardım etmek için yola çıkarken Anadolu’muzun civan mert insanlarının destekleri her geçen gün artırıyor."

"DÜNYADAN YARDIM BEKLEYEN HER NOKTADAYIZ"

Kimse Yok Mu Derneği'nin dünyanın yardım bekleyen her noktasına ilk ulaşan kuruluş olduğunu kaydeden Aslan "İnsanların en sıkıntılı dönemlerinde yanlarında olmak çok büyük fonksiyon eda ediyor. Bizim yardımlarımızın yüzde 75'lik kısmı yurt içine, yüzde 25'lik kıs mı ise yurt dışına yapılan yardımlardır. Yurt dışında, Somali,Uganda, Kenya, Etyopya ve Haiti'de olmak üzere 5 ülkede hasatane, yetim haneler, su kuyuları, katarak ameliyatları, afet yardımları yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Toplumun yardım değerlerini etkin hale getirerek din, dil, ırk, cinsiyet farkı gözetmeksizin, saygınlıklarını koruma hassasiyetiyle, yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine acil ve kalıcı çözümler ürettiklerine değinen Aslan, "Bu çözümler ve iyileştirme için oluşturulması gereken destek, proje, organizasyon, yapı ve yapılanmaları sağlamak ve işbirliğine gitmek, eğitimli ve yüksek kaliteye sahip ekip, ekipman ve gönüllülerle ihtiyaç sahiplerinin yanında olarak ihtiyaç sahibi ve bağışlayan arasında iyilik elçisi olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Aslan, Kars Temsilciliği'ne yardımda bulunarak yardımlarının Kars'ta dağıtılmasını isteyen hayıseverlerin, 'Kars Kuvet Türk Şubesi; 8623959' nolu hesap numarasına yardımda bulunabileceklerini söyledi.