Gaziantep'te iki aile arasında güvercin uçurma meselesi yüzünden çıkan kavga sonucunda 5 kişi yaralandı. Taş ve sopaların kullanıldığı kavgada ortalık adeta savaş alanına dönerken, bir polis memuru da kalabalığı dağıtmak için kullanılan biber gazından etkilendi.

Olay Mevlana Mahallesi 167 nolu sokakta meydana geldi. İddialara göre, Saçlı ve Kaya aileleri arasında güvercin uçurma meselesi yüzünden tartışma çıktı. Komşularının penceresine konan güvercini uçurmaya çalışan Şıho Saçlı, taş fırlattı. Fırlattığı taş, komşusunun camına değince Kaya ailesi tarafından uyarıldı. Çıkan tartışma büyüyünce aile üyeleri birbirlerine taş ve sopalarla saldırmaya başladı. Bir anda mahalle savaş alanına dönerken, çok sayıda polis ve 112 ekibi olay yerine sevk edildi. Kavga sonucunda Umut Kaya, Hanım Kaya, Bünyamin Kaya, Şıho Saçlı ve Mehmet Saçlı yaralandı. Kaya ailesinden yaralananlar ildeki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınırken, Saçlı ailesinin yaralılarına 112 ekipleri tarafından olay yerinde müdahale edildi.

Kavga sonucunda birbirlerine giren aileleri yatıştırmak ise kolay olmadı. Birbirlerine giren vatandaşları ayırmaya çalışan polis zaman zaman zor anlar yaşadı. Bir polis memuru kavgayı ayırmak için kullanılan biber gazından etkilendi. Meslektaşlarının yardımına koştuğu polis memurunun yüzü suyla yıkandı.

Kavgayla ilgili soruşturma sürüyor.