Ankara'nın Yenimahalle Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, şehir estetiği çalışmalarına başladı. Mevsimlik çiçeklerle Yenimahalle’ye ayrı bir güzellik katan ekipler, ilçe genelindeki park ve yeşil alanlara 11 türde çiçekler dikiyor.

Başkentte güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte belediye ekipleri harekete geçti. Yenimahalle’nin dört bir yanında rengarenk çiçekler boy göstermeye başladı. Park Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri kadife, vapur dumanı, ateş çiçeği, petunya, cam güzeli, şebboy, ipek, yıldız, horoz ibiği, alizyum ve begonya türü çiçeklerin parklara ekilerek Yenimahalle’nin daha güzel bir görüntüye kavuşması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Ayrıca geçen Kurban Bayramı döneminde kurbanlık pazarlarından toplanan bin metreküp gübre de işlenerek yeşil alanlarda kullanılmaya başladı. Toplanan gübreler, altı ay kurutulduktan sonra elenerek bir ay boyunca tekrar kurumaya bırakıldı. Ardından kullanıma hazır hale gelen saf gübre, ilçe genelinde çim ekiminde ve belediye serasında yetiştirilen bitkilerin topraklarında kullanılmaya başladı.