Uzun mesafeli taşıma yapılabilen yeni nesil askeri nakliye uçağı olan ve 'Atlas' ismi ile filoya yeni katılan 'A400M' tipi uçakla, ilk kez 2 adet T-129 ATAK taarruz tipi helikopteri Malatya'dan Kayseri'ye taşındı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan verilen bilgiye göre; Malatya 2. Kara Havacılık Alay Komutanlığı’nda yüklemesi yapılan 2 adet T-129 ATAK taarruz tipi helikopteri A400M Atlas uçağıyla Kayseri Erkiyet'teki 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığına başarıyla taşındı. Milli helikopterin yükleme eğitimlerinin de gerçekleştirildiği nakliye kapsamında A400M tipi Atlas uçağına 15 Nisan tarihinde Malatya 2. Kara Havacılık Alay Komutanlığı'nda 2 adet T-129 ATAK taarruz tipi helikopterin yüklemesi yapıldı. İki helikopter tek seferde Atlas ile Erkilet'teki 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'a nakledildi.

Hacimli, ağır askeri araç ve malzemeleri uzak mesafelere daha hızlı ve etkin bir şekilde intikal edebilecek kabiliyete sahip stratejik ulaştırma uçağı olan A400M Atlas'ın, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ulaştırma kabiliyeti açısından ilave yetenek kazandırdığı vurgulandı.