Trabzon'un Çaykara ilçesi Kavlatan mevkiindeki Balkodu-2 HES şantiyesinde çığ altında kalarak hayatını kaybeden Erhan Aslan’ın(27) Tunceli’deki ailesi yetkililere tepki gösterdi.
Ailesi, oğullarının Bingöl'deki HES şantiyesinde çalıştığını, iki aylık parasını alamadığını, parasını almaya gittiğinde şirket tarafından Trabzon'daki HES şantiyesine gönderildiğini öne sürdü.

Trabzon'un Çaykara ilçesi Kavlatan mevkiindeki Balkodu-2 HES tüneli girişinde geçen Cumartesi günü meydana gelen çığ faciasında kar kütlesi altında kalan işçilerden Erhan Aslan ve Lokman Çelik'in cesetlerine de bugün ulaşıldı. Böylece çığ faciasında yaşamını yitiren 5 işçinin de cesedi çıkarıldı ve çalışma tamamlandı. Tuncelili Erhan Aslan'ın cesedi, otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Otopsi işlemlerinin ardından cenazeler, toprağa verilmek üzere ailelerine teslim edilecek.

'PARASINI ALABİLMEK İÇİN TRABZON'A GİTTİ'

Çığ altında kalarak hayatını kaybeden 27 yaşındaki Erhan Aslan’ın Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Kepektaşı köyündeki ailesinin acılı bekleyişi sürüyor. Aslan'ın Bingöl HES şantiyesinde çalışırken iki aylık maaşını alamadığı, maaşını almak için tekrar çağrılınca şirketin Trabzon’daki şantiyesine gönderildiği ileri sürüldü.

Eylül ayında nişanlanan ve evlenmek için para biriktirmeye giden Aslan, Bingöl’de HES şantiyesinde çalışmaya gitti. Kış sezonu ile birlikte memleketi Tunceli’ye dönen Aslan, şirkette kalan iki maaşını almak için şirket tarafından tekrar çağrılınca bu kez Trabzon’a gitti. Burada parasını alabilmek için bir süre şirkette çalışan Erhan Aslan, çığ altında kalınca ailesine acılı haber geldi.

ACILI BABADAN ŞİRKETE TEPKİ

Çocuğunun bir suistimal sonucu hayatını kaybettiğini iddia ederek şirket yöneticilerine tepki gösteren baba Ali Aslan, oğlunun nişanlı olduğunu ve yüreğinin yandığını söyledi. İnsan haklarına saygı gösterdiğini ifade eden Ali Aslan, gereken müdahale yapılmadığı için 5 insanın hayatını kaybettiğini belirtti.

Oğlu Bingöl’de çalışırken şirketin aradığını belirten Ali Aslan, "Baba beni aramışlar, ben Trabzon’a gidiyorum dedi. O insan oraya layık mıydı. O vadiye, o yapıya ve doğaya göre insanlar oraya inebilir mi? Orası çalışma şartlarına uygun mu? Hiç saklamasınlar, bizim kuzularımızı götürüp orada öldürdüler. Şirket bir gün bize telefon edip bilgi vermedi. Bize hiçbir şey denilmedi. Hep bekledim, biri beni arayacak diye ama kimse aramadı." dedi.

Genç insanların 5 günden beri karın altında kaldığını ve hiçbir yetkilinin açıklama yapmadığını ifade eden akrabası Erdem Ayhan da "Hiçbir yetkili neden bu anne babaya haber vermiyor. Bir ocak yok oldu. Bir yuva yıkıldı, yetkililer buna çara bulamıyor mu? Bize cevap verecek bir yetkili bulamayacak mıyız? Bunlar devam mı edecek? Soma faciası, Trabzon faciası, Türkiye’de insan hayatı işte bu kadar ucuz." şeklinde konuştu.