Başkent’te iki ayrı noktada unutulan şüpheli paketler Ankara polisini alarma geçirdi. Otomatik silahlı polislerin de güvenlik tedbiri aldığı iki paketin inceleme sonucunda boş olduğu anlaşıldı.

Son günlerde artan terör olayları nedeniyle teyakkuzda olan Ankara polisini gelen iki ayrı şüpheli paket ihbarı harekete geçirdi. İlk ihbar, İran Büyükelçiliği duvar dibinde fark edilen şüpheli paket için yapıldı. İhbarı alan polis ekipleri hemen olay yerine intikal etti. Çevre güvenliği alınıp, cadde üzerindeki vatandaşlar buradan uzaklaştırıldı. Özel kıyafetini giyen bomba uzmanı şüpheli çantayı fünye ile patlattı. Patlatılan çanta boş çıktı.

POLİS OTOMATİK SİLAHLA GÖREV ALDI

İkinci ihbar ise Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne yaklaşık 500 metre uzaklıkta bulunan Kazım Karabekir Caddesi-İstanbul Cadde kavşağından yapıldı. Kavşağa gelen Yunus ekipleri trafiği kapatıp, önlem aldı. Vatandaşların çantanın bulunduğu yerden geçişine izin verilmedi. Bazı polislerin otomatik silahlarla görev alması dikkat çekti. Bomba uzmanının incelediği çantadan ise giyim eşyaları ve kablo çıktı. Rahat bir nefes alan emniyet güçleri normale döndü.