Hazar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamlet İsahanlı, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'ndeki konser öncesi yaptığı konuşmada Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dostluğa dikkati çekti.

Azerbaycan ile Türkiye arasındaki muhabbet ve sevginin dünyada başka halklar arasında olmadığına dikkati çeken İsahanlı, "Bu da bizi güçlü yapmaktadır. Biz birlikte daha güçlüyüz. Bu birliktelik sözde değil işte de olmalıdır. Buradan hareketle iki üniversite arasında kardeşliği başlatmak istedik. Bizim vazifemiz bilimi, teknolojiyi ileriye götürmektir. Bu işleri beraber yaparsak daha iyi yaparız diye düşünüyorum" dedi.

Kardeşlik için musiki, dans, kültürle ilgili Azerbaycan'dan bir topluluk getirdiklerini belirten İsahanlı, geçmişi ve ananesi zengin olan Kahramanmaraş'ta kendilerini sevgi ve samimiyetle karşılayan herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci ise yurt dışındaki üniversitelerle kardeşlik köprüleri kurmak istediklerini, 2015'i "KSÜ ile Azerbaycan'daki üniversiteler arasında kardeşlik yılı" ilan ettiklerini dile getirdi.

Durmuş, "Daha birçok üniversiteyi Azerbaycan'dan buraya davet edeceğiz. Nisan ayında Azerbaycan'da olacağız. 2016, Makedonya ve Bosna Hersek üniversiteleri yılı olacak. Sonraki yıllarda da farklı ülkelerle kardeşlik köprüleri kuracağız. Bu şekilde daha samimi ilişkilerimiz olacağını düşündük. 4 yıl böyle bir programlar düzenleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin ve vatandaşların ilgi gösterdiği programda, Azerbaycan Bakü Hazar Üniversitesi’nden Kahramanmaraş’a gelen 40 kişilik ekip tarafından bazı eserler sergilendi, gösteriler sunuldu. Konserde, Azerbaycanlı öğrenciler ellerinde Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla halay çekti. 

Etkinliği Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Azerbaycan Devlet Sanatçısı Samir Cafarov ile eşi, Hazar Üniversitesi Genel Sekreteri Alovsat Amirbeyli, piyano sanatçısı Zulfiya Sadıgova, akademik ve idari personel, öğrenci ve vatandaşlar takip etti.