Yozgat’ta doğuştan iki eli ve bir bacağı olmayan ilkokul birinci sınıf öğrencisi Muhammet Enes Sarı, ilk karne sevincini arkadaşlarıyla paylaştı.

Okula protez bacağıyla gelen ve sınıftaki sırasında oturmakta güçlük çektiği için protez bacağını çıkaran Muhammet Enes, protez bacağına ihtiyaç duyduğunda ise öğretmeni tarafından vücuduna bağlanıyor. Yozgat Müzeyyen Çokdeğerli İlkokulu 1/C sınıfında eğitim gören Muhammet Enes Sarı’nın (8) okuma azmi görenleri hayrete düşürüyor. Doğuştan dirsekten itibaren elleri ve sağ bacağı olmayan Muhammet Enes, neşeli tavrıyla öğretmenleri ve arkadaşları tarafından çok seviliyor.

2014-2015 eğitim öğretim yılının birinci dönem karnesini alarak arkadaşlarıyla birlikte karne sevinci yaşayan Muhammet Enes, okulu çok sevdiğini, yarıyıl tatilini ailesi ile birlikte Adana’da geçireceğini söyledi. Karnesindeki notlarının çok iyi olduğunu belirten Enes, okulunu ve arkadaşlarını çok sevdiğini ifade etti. Eğitim yılının ilk döneminde okuma yazmayı öğrenen Muhammet Enes’in iki koluyla kalem tutması ve el yazısını güzel bir şekilde yazma başarısı dikkat çekiyor.

Öğretmeni Deniz Kılınç, Muhammet Enes’in, fiziksel özelliğinin eksik olmasının arkadaşları ve çevresinin yardımıyla giderildiğini söyledi. Arkadaşlarının Muhammet Enes’i çok sevdiğini, çok iyi anlaştıklarını ifade eden Kılınç, "Tuvalet ihtiyacında o an kim olursa o götürüyor. Bu ben olabilirim, hizmetliler olabilir, kimi bulursa o anda yardımcı oluyor. Herhangi bir sorunu yok. Çalışkan bir çocuk, zeki bir çocuk. Mümkün olduğunca yapmaya çalışıyor. Eli olmaması yazmamasını göstermiyor, yazabiliyor. Azmi var. Pek çok sağlıklı insan yazmakta okumakta zorlanırken Enes, belki biraz geç yazıyor ama çok güzel yazısı var. Arkadaşları ile uyum içerisinde oyunlar oyunlar oynayarak mutlu olabiliyor." dedi.

Enes’in arkadaşlarıyla ilişkilerinin iyi olduğunu söyleyen Kılınç, "Arkadaşlarına mümkün olduğunca iyi davranıyor. Arkadaşları onun eksikliklerinden dolayı dalga geçmiyorlar, en güzeli bu. Silgisini yere düşürse arkadaşı alıp vererek yardımcı oluyor. Herhangi bir sıkıntısı yok, yazıyor ve okuyor. Doğru bir şekilde yazıyor, doğru bir şekilde de okuyor." ifadelerini kullandı.