Eskişehir’de sentetik uyuşturucu olarak bilinen bonzai içtikten sonra fenalaşan iki genç, hastanelik oldu. Tedavi altına alınan gençlerden birinin hayati tehlikesi sürürken, diğerinin durumunun normal olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre ilk olay, merkez Odunpazarı ilçesi Yenidoğan Mahallesi Şehit Serkan Özaydın Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 27 yaşındaki M.Y. isimli genç, bonzai isimli sentetik uyuşturucu maddesi içtikten sonra fenalaştı. Kendinden geçen M.Y., bilinci kapalı olarak koma halinde Devlet Hastanesi'ne getirildi. Uyuşturucu zehirlenmesinden dolayı hayati tehlikesi olan M.Y., hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Durumunun ağır olması nedeniyle ifadesi alınamayan M.Y. için koma tutanağı tutulurken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

İkinci bonzai vakası ise bu kez merkez Tepebaşı ilçesi Zafer Mahallesi’nde meydana geldi. 23 yaşındaki E.Ü., Zafer Mahallesi'nde ismini bilmediği bir erkek şahıstan 3 çıkı bonzai maddesi satın aldı. E.Ü., daha sonra satın aldığı bonzaiyi Ömerağa Mahallesi'ndeki bir parkta içti. Bonzaiyi içtikten sonra fenalaşan E.U., 112 sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılarak tedavi altına aldı. E.Ü.’nün durumunun iyi olduğu belirtildi. Polis, her iki olayla ilgili soruşturma başlattı. Bu arada, üzerinde esrar maddesi taşıyan iki kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslarla ilgili işlem başlatıldı.