Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde İmam Hatip Lisesi mezunu iki genç, yaz Kur'an kursuna gelen çocuklara gönüllü olarak Kur'an-ı Kerim öğretiyor.

İmam Hatip Lisesinden mezun olan Batuhan Yıldırım ve Sertaç Kılıç, Alioğlu Köyü Sinanlı Mahallesinde Kur'an kursuna giden 7 ile 12 yaşları arasındaki çocuklara gönüllü olarak Kur'an-ı Kerim öğretiyor. Kur'an kursunda görev almak amacıyla Alaplı Müftülüğüne baş vurduklarını söyleyen gençler, Müftülük tarafından Alioğlu köyü Sinanlı mahallesinde görev alabileceklerinin söylenmesi üzerine büyük bir sevinç ile köye geldiklerini ve çocuklara gönüllü olarak Kur'an-ı Kerim öğretmeneye başladıklarını kaydettiler.

Öğrencilerden Sertaç Kılıç konuşmasında, "Okuldan mezun olduktan sonra arkadaşımla birlikte yaz Kur'an kursunda öğrencilere dini bilgiler öğretmek için Müftülüğümüzden hangi köydeki camide boş yer varsa orada görev almak istediğimiz söyledik. Müftülükten de bize Alioğlu köyü Sinanlı mahallesinde Kur'an kursunda görev alabileceğimizi söyledi. Bizde köyde göreve başladık. 20 tane öğrencimiz var. Onlara temel dini bilgilerin yanında sureler ve Kur’an-ı Kerim öğretiyoruz. Köylüler bize burada lojman tahsis etti. Sağ olsunlar bize evlerini açtılar. Köyde imam olmadığı için hayırsever bir vatandaşın yaptığı köy camisinde imamlık da yapıyoruz. En büyük amacım iyi bir imam olarak insanlara en iyi şekilde hizmet etmek" dedi.