Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde hastalanan buzağı, sahibi tarafından otomobilin arka koltuğuna bindirilerek veterinere götürüldü. Sarıkız ismi verilen buzağının eski bir otomobilin arka koltuğundaki yolculuğu görenleri şaşırttı.

Aydıncık-Çekerek bağlantılı karayolunda seyir halindeki otomobilin arka koltuğunda oturan bayanın aynı koltuğu paylaştığı buzağıyı okşaması, arada bir öpüp sevmesi dikkat çekti. Otomobil sürücüsü Hacı Ahmet Öztürk, iki haftalık olan 'Sarıkız' ismini verdiği buzağısının hastalanması nedeniyle acil olarak Çekerek ilçesindeki veteriner hekime götürmek zorunda kaldığını söyledi. Aydıncık ilçesinin Kazankaya köyünde ikamet ettiğini belirten Öztürk, iki hafta önce doğan ve hastalanan hayvanını imkansızlıklar nedeniyle otomobille götürmek zorunda kaldığını belirterek, ''Hayvanı birisi tutarsa taksi ile götürmek zor olmuyor. İmkansızlıklar nedeniyle böyle taşıyoruz. Çekerek ilçesinde veteriner hekime gösterip, sonrasında tekrar aynı şekilde köye getireceğim.'' dedi.

Arka koltukta buzağı ile birlikte yolculuk yapan Gülhanım Öztürk ise buzağı ve koyunlarla böyle yolculuk yapmaya alışkın olduklarını ifade ederek, ''Buzağının bana bir zararı yok. Yan koltukta oturuyor. Arada bir huysuzlanınca boynuna sarılıyor, okşuyor, öpüp sevgimi gösteriyorum. O da nihayetinde bir canlı.'' diye konuştu.