Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uludağ Üniversitesi(UÜ) Rektörlüğüne yapılan seçimlerde 576 oy alan Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek'in ardından onun yarı kadar bile oy alamayan (265 oyla ikinci olan) Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ı atamasının yankıları sürüyor. Atama sürecinde şahsına ve yönetimine birçok iftira atıldığını belirten Kamil Dilek, "Bu iftiraların bir kısmına cevap yazabilme imkânı elde edebildik. Ancak sürecin sonunda bu çabalarımızın etkili olmadığını üzülerek gördük. Bu nedenle de devletimize çok kırgınım. Tek tesellim bu iftira sahipleri ve onlara destek verenlerle 'mahşerî hesap günü'nde mutlaka hesaplaşacak olmamızdır." dedi.

26 Şubat'ta yapılan UÜ Rektörlük seçimlerinde Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek 576 oyla birinci, Prof. Dr. Yusuf Ulcay 265 oyla ikinci oldu. YÖK'ün Cumhurbaşkanlığı makamına gönderdiği listesinin ilk sırasında Yusuf Ulcay yer alırken ikinci sırada en yakın rakibine 311 oy fark atan Kamil Dilek ve tek oy alan İrfan Karagöz üçüncü oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gece saatlerinde üniversiteye rektör olarak en fazla oyun alan adayın yarısı kadar dahi oy alamayan Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ı görevlendirdi.

Kamil Dilek, üniversitede görev yapan akademisyenler ve personel ile öğrencilere bir veda mektubu kaleme aldı. Rektör atamasının gerçekleştiğine dikkat çeken Kamil Dilek, vedasında şu cümlelere yer verdi: "Elbette kurum olarak devletin bu kararına saygı göstermemiz gerekmektedir. Ancak atama sürecinde şahsım ve yönetimimizle ilgili birçok yalan, saptırma ve iftiranın YÖK dahil olmak üzere devletimizin en üst makamlarına kadar ulaştırıldığını bilmenizi isterim. Bu iftiraların bir kısmına cevap yazabilme imkânı elde edebildik. Ancak sürecin sonunda bu çabalarımızın etkili olmadığını üzülerek gördük. Bu nedenle de devletimize çok kırgınım. Tek tesellim bu iftira sahipleri ve onlara destek verenlerle 'mahşerî hesap günü'nde mutlaka hesaplaşacak olmamızdır."

'MAKAM HIRSI İNSANLARA YALAN SÖYLETTİ'

YÖK ve diğer üst devlet makamlarına iletilen ve asılları kendisinde olan belgeleri de kamuoyu ile paylaşan Dilek, şunları kaydetti: "Amacım; bu haksız ithamların zihninizde kalıcı yer bulmasıdır. Böylelikle her zaman karşılaşabileceğiniz bu tür makam hırsı olan insanlara ve gruplara karşı gelecekte aklınızla, vicdanınızla ve sezgilerinizle tavır almanızdır. Saygıdeğer akademisyenler, çalışanlarımız ve sevgili öğrenciler, hepiniz şahitsiniz ki 4 yıllık görev süremiz içerisinde 'adalet, ortak akıl ve vicdan, dürüstlük, hoşgörü ve nezaket' gibi insani değerlerden bir an bile uzaklaşmadık. O nedenle her zaman ezici bir çoğunlukla bizleri desteklediniz, yanımızda oldunuz. Bu güveniniz ve böylesine güçlü ve köklü bir kurumu yönetme onurunu bizlere verdiğiniz için sizlere en içten sevgilerimi ve saygılarımı sunarım. Gelecek günlerin Uludağ Üniversitesi ailesine ve ülkemize başarı, huzur ve mutluluk getirmesini yürekten diliyorum ve dua ediyorum."