Hatay Erzin ilçesinde iki kez yıkım kararı verilen 500 öğrencinin eğitim gördüğü 75 Yıl İlköğretim Okulu'nda eğitime devam edilecek. Duruma tepki gösteren veliler, okulun halini görmesi için Hatay Valisi Ercan Topaca'yı ilçeye davet etti.

Hürriyet Mahallesi'ndeki 75 Yıl İlköğretim Okulu, öğrenci, öğretmen ve çalışanlar için büyük tehlike arz ediyor. Okulun kolonlarının, 70 kilometre mesafedeki Ceyhan'da 1998 yılında yaşanan depremden zarar gördüğü iddia ediliyor. Zamanla duvar ve kolonlarında oluşan çatlaklar nedeniyle yetkililer tarafından dört yıl içerisinde iki kez yıkılıp yenisinin yapılması yönünde karar verilen okula bir anda sağlam raporu verildi. 5 yıl önce ise aynı okulda, öğrencilerin derste olduğu sırada elektrik panosunda yangın çıkmıştı.

Okullun yılardır aynı durumda olduğunu belirten veliler ise karara tepki gösterdi. Okulun bu haliyle eğitime devam etmesinin büyük bir ihmal olduğunu söyleyen veliler, ''Yetkililer artık bu okula bir çare bulsunlar. Ne yapacağımızı şaşırdık. Okulda olası bir çökme veya yıkılma sonucu herhangi bir can kaybı yaşanırsa bunun hesabını kim verecek. Duvar ve kolonlarında oluşan çatlaklar gözle görülür durumda. Bu okula iki kez ‘burada eğitim yapılamaz’ denilerek çürük raporu verildi. Nedense ikisinde de bu karardan dönüldü. Geçen dönem bu sene için okulun yıkılacağı söylenmişti. Bu dönem içinde eğitim kararı alınmış. Sayın valimizi ilçemize davet ediyoruz. Gelsin okulun bu halini kendisi de görsün. Kararı kendisi versin.” şeklinde konuştu.

Bu arada okulun inşaatında çalıştığını belirten ve isminin açıklanmasını istemeyen bir elektrik ustası, okulun 1998 yılında Ceyhan ilçesinde yaşanan depremde zarar gördüğünü iddia etti. Elektrik ustası şunları söyledi: ''1998 yılında okulun inşaatında çalıştığımız esnada Adana'nın Ceyhan ilçesinde deprem oldu. Deprem sırasında inşaatın ikinci katında bulunuyorduk. Okulun duvarlarında ve kolonlarında büyük çatlaklar oluştu. Bir süre sonra bu çatlaklar sıva ve beton kullanılarak kapatıldı. Biz bunları yetkililere söyledik fakat kimse bizi dinlemedi. Olay o zamanlar öylece kapatıldı. Şimdi o çatlaklar tekrar oluştu. Bu bina hiç sağlam değil bir an önce boşaltılmalı.”

Katıldığı bir programda gazetecilerin okulun durumunu sorduğu Erzin Mili Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya ise yapılan son ölçümlerde okulun sağlam olduğunu ve daha önce alınan yıkım kararının uygulanmayacağını söyledi.