Göksun ilçesine bağlı Hacıkodal Mahallesi'nde yaşayan Hatice-Mehmet Akyıl çiftinin çocukları 7 yaşındaki Yasin ile 3 yaşındaki Elif'in iki farklı göz rengine sahip olması, uzmanlar tarafından "ender" diye nitelendiriliyor. İşitme engelli Akyıl kardeşler, "iki renk" gördükleri dünyayı duymak için tedavi olmak istiyor.

Anne Hatice Akyıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 çocuğundan ikisinin gözlerinin doğuştan iki renkli olduğunu söyledi.

Farklı göz renklerine sahip Elif ve Yasin'in görme problemi yaşamadığını ancak işitme engeli bulunduğunu belirten Akyıl, "Kızımın iki kulağı duymuyor, Yasin'in ise sağ kulağında problem var. Çocuklarımın ameliyat edilmeleri gerekiyor ancak maddi durumumuz yetersiz olduğu için hastaneye götüremiyoruz. Göksun'daki doktorlar Adana'ya gitmemizi tavsiye etti. Hayırseverlerden çocuklarıma sahip çıkmalarını istiyoruz" çağrısı yaptı. 

Çocuklarının sağlığına kavuşması arzusunu dile getiren Akyıl, hayırseverlerin kendilerine sahip çıkması halinde erken bayram yaşayacaklarını söyledi.

Yasin Akyıl da bir kulağının çok az duyduğunu, kendisi gibi farklı göz renklerine sahip kardeşi Elif'in ise hiç duymadığını belirterek,  tedavilerini üstlenecek hayırseverlerden yardım beklediklerini kaydetti.