Türk ve Yunan heyetleri, iki ülkenin ortak sorunlarını Edirne’de düzenlenen toplantıda masaya yatırdı.

Toplantı Meriç Nehri kıyısında bulunan Lalezar tesislerinde yapıldı. Meriç İşbirliği Toplantısı’na Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan başta olmak üzere çok sayıda konunun yetkilisi katıldı. Toplantıya Yunanistan’dan Doğu Makedonya-Trakya Valisi Georgios Pavlidis, Evros Vali Yardımcısı Dimitris Petroviç ve çok sayıda yetkili iştirak etti.

Toplantının açılışında konuşan Vali Şahin, toplantıda üç meseleyi gündeme kavuşturacaklarını söyledi. Edirne’nin, Yunanistan’ın taşkınlarla gündeme gelmesini önlemek için nehrin temizlenmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, "Biz buna inanıyoruz. Tabi ki bunun temizlenmesinde, kum adacıklarının ortadan kaldırılması, ağaçlardan arındırılması bizim en önemli konumuzdur." dedi.

Toplantıda değişik hayvan hastalıkları ve sivrisinekle mücadele konusunu da ele alacaklarını anlatan Vali Şahin, şunları söyledi: "Bir sel felaketinde karşılıklı yardımlaşmanın en hızlı bir şekilde nasıl gerçekleştirilir bunun tartışmasını gerçekleştireceğiz."

Doğu Makedonya-Trakya Valisi Georgios Pavlidis, Arda ve Meriç nehirlerinde çok ciddi felaketler yaşadıklarını anlattı. Bu basit ama önemli temel sorunların çözülmesi için adım atmak gerektiğini dile getiren Pavlidis, bir başka konunun ise hayvan hastalıkları olduğunu kaydetti. Bu konuda önemli paraların harcandığını anlatan Pavlidis, "Bir, bir buçuk yıl içerisinde mavi dil hastalığı nedeniyle iki taraf olarak çok ciddi sıkıntı çekmekteyiz. Bütün bu hastalıklar, sağlıkla ilgili halkımızın seviyesini, refahını yükseltmek için hayvanlara bulaşmış sıkıntılardan kurtulmak durumundayız. Güzel bir çalışma bölgemiz var ve bu bölgede problemlerimizi güzel bir şekilde çözmeye çalışıyoruz." diye konuştu.