TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz, TÜBİTAK'ta sahte diplomalı kişilerin işe alınması iddiaları ile ilgili açılan ikinci soruşturmada ifade verdi. Tutuklanma istemi ile mahkemeye sevk edilen Hasan Palaz serbest bırakıldı.

Palaz daha önce böcek davası, TİB soruşturması, böcek davası raporu ve TÜBİTAK’a sahte diplomalı kişilerin işe alınması iddiaları ile ilgili ifade vermişti. Palaz, TİB soruşturmasında mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

Savcı Serdar Coşkun’a sahte diplomalı kişileri işe aldığı iddiaları ile ilgili açılan ikinci soruşturmada ifade veren Palaz, bugün tutuklanma istemi ile mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye çıkan Hasan Palaz serbest bırakıldı.
Ancak böcek davasında sanık olan Palaz, böcek davası raporu ve ilk sahte diplomalı kişilerin işe alınması iddiaları ile ilgili olarak ise halen tutuklu bulunuyor.

Palaz’ın avukatı Gökhan Güni daha önce alınan her iki tutuklama kararına itiraz ettiklerini söyledi. İtiraz sonuçlarına göre öncelikle haksız tutuklamadan dolayı Anayasa Mahkemesine başvuru yapacakları bilgisini veren Güni, "Evrensel hukuk kurallarına ve insan haklarına aykırı şekilde 10 gün içinde 3 defa gözaltı kararı çıkartan savcı hakkında da HSYK'ya başvuru yapacağız. Yeni bir gözaltı sebebiyle hâlihazırda Ankara adliyesinde 3 kez aynı savcıya ifade verdik." dedi.