Kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılık zanlısının telefonu üzerine İstanbul'dan Gaziantep'e gelen ve çektiği parayı bir ağacın altına bırakan emekli, dolandırıldığını belirterek polise başvurdu.

İddiaya göre, İstanbul'da oturan 76 yaşındaki emekli Mustafa Ç'yi cep telefonundan arayan bir kişi, kendini terörle mücadele şubesinde çalışan polis olarak tanıtıp, ''hesabının terör örgütü tarafından takip edildiğini'' ifade etti. Örgüt üyelerini yakalamaya çalıştıklarını anlatan zanlı, Mustafa Ç'den banka hesabındaki tüm parasını çekip, Gaziantep'e gelmesini istedi.

Telefon görüşmesinin ardından emekli ikramiyesi ve biriktirdiği 100 bin dolar ve 28 bin TL'sini hesabından çeken Mustafa Ç. uçakla Gaziantep'e geldi.

Mustafa Ç. ile havaalanında da telefonla irtibata geçen şüpheliler, ''Terör örgütü üyelerinin kendisini takip ettiğini, bu kişileri yakalamak için parasının bulunduğu çantayı tarif edilen parka götürerek, bir ağacın altına bırakmasını, operasyon sonrasında paranın havaalanında kendisine iade edileceğini'' dile getirdi.

Tarif edilen parka giden ve para dolu çantayı istenilen yere bıraktığını belirten Mustafa Ç, bir süre sonra dolandırıldığını anlayınca Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayette bulundu.