DİSK/Emekli-Sen Genel Başkan Veli Beysülen, "İktidar temmuz ayında vereceğini açıkladığı 100 lira artışla milyonlarca emeklinin gözünü boyamayı ve oylarını ipotek altına almayı hedeflemektedir." dedi. Beysülen, emeklinin, iktidarın bu tuzağına düşmemesi gerektiğini söyledi.

Veli Beysülen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidara geldikleri taktirde Ramazan ve Kurban bayramlarında emeklilere iki ikramiye vereceklerini açıklamasının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da temmuz ayında 1000 lira altında aylık alan emeklilere 100 lira artış verileceğini açıklamasına tepki gösterdi. Beysülen yazılı açıklamasında, "Biz bu açıklamanın da yabancısı değiliz, çünkü 2011 yılı milletvekili seçimleri öncesinde de zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, 'İntibak Yasası'nı çıkaracaklarını ve emeklilerin mağduriyetini gidereceklerini açıklamıştı. Ne oldu? İntibak dedikleri işi ucube bir yasayla geçiştirdiler." ifadesini kullandı.

DİSK/Emekli-Sen Genel Başkan Veli Beysülen, açıklamasında emeklilere şu uyarıları yaptı: "Bin bir zorlukla okuttuğumuz çocuklarımız, işsizlik cehennemine dönmüş ülkemizde iş bulamadıkları için, bize muhtaç durumdalar. Açlık sınırı altındaki aylıklarımızla geçinemediğimiz için hepimiz bankalara borçlandırıldık. Emekliler; siz siz olun ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz sözünü asla unutmayın ve 7 Haziran’da sandığa giderken bundan önce verilmiş olup, yerine getirilmemiş olan sözleri aklınızın bir köşesinde tutun."