Erzurum Yakutiye Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından, meclis üyesi ve kadınlara yönelik ipek koza işleme tekniği kursu düzenlendi. Kursu başarıyla tamamlayanlara törenle sertifika verildi.

Yakutiye Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Seher Ergüney öncülüğünde, ipek kozası ile yapılan işlemecilik ve sanatsal tasarımların Erzurum'da öğrenilmesi ve uygulanması için eğitim yapıldı. Eğitimi vermek için Yalova Kültür Turizm Müdürlüğü unutulmaya yüz tutmuş sanatlarda koza işlemesi eğitmeni Meral Evcin Özdemir davet edildi. Eğitmen Özdemir, ipek koza kesim teknikleri, nikah şekeri, mevlüt ve açılışlar için hediyelik eşya, yaka çiçekleri, gelin taçları, magnetler, duvar süsleri ve pano yapımı konusunda eğitim verdi. Eğitime Halk Eğitimdeki usta öğreticiler, Yakutiye Kadın Meclisinin akademisyen hocaları, emekliler, ev hanımları ve ipek koza eğitimi aldı.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, eğitimi alan hanımlara sertifika verdi. Korkut, ilgi ve beğeni ile bayanların yapmış oldukları koza kesimlerini inceledi. Korkut, Erzurum'un yerel kumaş ve geleneksel öğelerle birleştirilip yerel bir konsepte uygulanabileceğini söyledi.

İpek kozası işleme sanatı Osmanlı'dan günümüze gelen bir sanat, Osmanlı'daki ismi koza levhacılığı. O zamanlarda özellikle çerçeve süslemede kullanılan bu sanat gelin çiçeği yapımında da önemli bir süsleme türü.