Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü, engellilere kaliteli hizmet sunabilmek amacıyla il genelindeki engelli profilini çıkarmak için çalışma başlattıklarını açıkladı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, engellilerin problemlerinin çözümü için harekete geçti. İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, engellilerle ilgili kapsamlı çalışmalara imza attıklarını ifade etti. Abdulhakimoğulları, engellilerin de yararlandığı evde bakım hizmetlerinden Erzurum’da 7 bin 560 kişinin faydalandığını belirtti.

Ülke genelinde 25 milyon kişinin gündeminde engellilik konusu olduğunu ifade eden İl Müdürü, "Kurumumuzda engelli evde bakım hizmetleri, kapsamında 7 bin 560 kişiye bakım ücreti ödeniyor. Engelli ailelerin eğitimi konusunda farklı çalışmalar yapıyoruz. Engelli ailelerine kurumuzda eğitim programları düzenliyoruz. Aynı zamanda yolların, kaldırımların, toplu taşıma araçlarının, kamu binalarının ve camilerimizin engelli vatandaşlarımızın kullanımlarına uygun hale getirilmesi için erişilebilirlik birimimizin çalışmaları devam etmektedir. Engellilerin sorunlarının aşılması noktasında sivil toplum kuruluşlarına, sendikalar ve medyayla ortak çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Engelli profilini analiz ederek, beklentilere cevap vermeye devam edeceğiz.’’ dedi.