Siirt İl Jandarma Komutanlığı 2014 yılı değerlendirme toplantısı, Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında gerçekleştirildi.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı'nda yapılan toplantıya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Sayın Halil Soysal, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, Siirt'te görevli İlçe Jandarma ve karakol komutanları katıldı.

Toplantıda konuşan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, jandarmanın 2014 yılındaki faaliyetlerde göstermiş olduğu başarıyı memnuniyetle müşahede ettiğini ve bilgilendirici bir toplantı ile bunun ortaya konulmasından ayrıca mutluluk duyduğunu belitti. Vali Tutulmaz, hukuk ve yasalar çerçevesinde, güvenlik kuvvetlerinin görev alanlarıyla ilgili hizmet sunmaya devam edeceğini belirterek, yakın dönemde yapılacak olan genel seçimler öncesinde vatandaşların özgürce oylarını kullanabileceği huzurlu bir ortam oluşturmak için yoğun çaba sarf edilmesini istedi. Tutulmaz, kahraman korucuların sorunların çözümüne yönelik çalışmaların, onların motivasyonunu artıracağını, bunun da hâlihazırda il genelinde asayiş çalışmalarına önemli katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale ise toplantıda değerlendirmeye tabi tutulan hususlarda jandarmanın göstermiş olduğu çabaları takdir etti. Ağçakale, ilerleyen dönemde özellikle adli olaylarda hassas davranılmak suretiyle hukuk çerçevesinde maddi gerçeğin en kısa sürede ortaya konulup, adaletin sağlanmasında çaba sarf edilmesinin önemini vurguladı.

Daha sonra toplantıda, jandarmanın mülki, adli, askeri ve diğer görevleriyle ilgili değerlendirmeler yapıldı. Son beş yıllık istatistikî verilerin ortaya konulduğu değerlendirmeler sonucunda, 2015 yılı içerisinde daha kaliteli hizmet vermenin yöntemleri görüşüldü. Değerlendirmeler esnasında, jandarmanın özellikle sigara kaçakçılığıyla mücadelede bir önceki yıla nazaran başarısının artırmış olduğu dikkat çekti.