Sağlık Bakanlığı tarafından Antalya’ya gönderilen 13 ambulansın teslim töreninde ilginç bir protokol olayı yaşandı.

İl Sağlık Müdürlüğü’nde yapılan törende; Müdür Ünal Hülür konuşma yapmak için kürsüye çıktı. Bu arada programa katılan AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Hülür'ün Vali Muammer Türker’in yanındaki koltuğuna oturdu. Konuşmasını bitirdikten sonra protokoldeki yerine dönen Hülür, koltuğunda AK Parti İl Başkanı Sümer'in oturduğunu görünce, protokolün en sonunda boş bir sandalyeye oturdu. Hülür, Vali Türker’in konuşmasını da burada dinlemek zorunda kaldı.

Konuşmaların ardından ambulansların anahtarları sağlık ekiplerine teslim edildi. Kaş, Demre, Kemer, Elmalı, Korkuteli, Alanya, Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerine birer adet ambulans verildi. Finike ve Serik’e ise 2’şer adet ambulans teslim edildi.

'İSTASYON SAYISI YAZ AYLARINDA YETERSİZ'

İl Sağlık Müdürü Hülür, Antalya’nın 640 kilometrelik bir sahil şeridine sahip olduğunu hatırlattı. Bu özelliği itibariyle Antalya’nın en büyük iller arasında yer aldığına değinen Hülür, acil tıbbi müdahale gerektiren durumlarda hatanın en yakın sağlık kuruluşuna hızlı bir şekilde ulaştırılmasının önemine dikkat çekti.

İlde 45 bin kişiye 1 adet acil durum istasyonu düştüğünü aktaran Hülür, "İlimizde 500 bin civarına turizm yatağı mevcut olup, bu sayıda nüfusa eklendiği zaman istasyon sayımız özellikle yaz aylarında yetersiz kalmaktadır." dedi.