Güvenli ve mükemmel düzeyindeki sonuçlarıyla, çağın en gelişmiş yöntemi olan ‘ilasik lazer’ yöntemi ile gözlük kullanmak tarihe karışıyor. Gelişmiş bir lazer tekniği olan yöntemin insanların gözlüğe bağımlı kalmadan bir yaşam sürdürmelerine imkan tanıdığını belirten Nivgöz Hastanesi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Taşkın, “İlasik, ABD’de NASA çalışanları ve savaş pilotlarında bile kullanma izni olan bir yöntemdir. Bu da çok iyi görmeyi gerektiren ve ağır şartlarda çalışan insanlarda bile uygulanabilen yöntemin güvenilirliğinin göstergesidir.” dedi.

Göz kusurları ve tedavi yöntemleri konusunda bilgi veren Op. Dr. İbrahim Taşkın, uzaktaki cisimleri net olarak görememeye ‘miyopi, tam tersi durumlara da ‘hipermetropi’ cisimlerin hem uzakta hem de yakında bulanık görülmesine de ‘astigmatisma’ denildiğini belirtti.

Taşkın, yaşa göre değişmekle birlikte miyopi ve hipermetropide, bulanık görme, baş ağrısı; astigmatizmada ise kitap okurken göz sulanması, TV’yi yakından izleme, sınıftaki tahtada yakını görememe gibi belirtiler olabileceğini söyledi.
Nivgöz’de bu hastalıkların tedavilerinin yapıldığı yöntemleri anlatan İbrahim Taşkın, şu bilgileri verdi: “Refraksiyon kusurları olarak adlandırdığımız bu sıkıntıların tedavisinde en üstün yöntem ‘excimer laser’ yöntemidir. Excimer laser yöntemleri içinde ise bıçaksız lazer olarak da bilinen “ilasik” yöntemi gelişmiş bir teknik olup bıçaksız kişiye özel bir tedavidir.” dedi.

Türkiye’de çok az merkezde ilasik yöntemi ile excimer laser yapılabildiğini vurgulayan Op.Dr.İbrahim Taşkın, “Bu tedavide mekanik keratomlar kullanılmamaktadır. Ayrıca CustomVue yöntemi ile insan gözündeki normal muayenelerle tespit edilemeyen aberasyonlar özel bir aletle tespit edilmekte ve tedavi nomogramı oluşturulmaktadır. Bu da halk arasında ‘kartal görüş’ olarak adlandırılan daha net bir görüş sağlamaktadır.” diye konuştu.

Op. Dr. İbrahim Taşkın, her hastanın lazerle tedavisinin mümkün olmadığını, keratokonus, glokom, keratitler, üveitler gibi gözün değişik hastalıkları nedeniyle ya da bazen yüksek gözlük numarası yüzünden lazer tedavisi uygulanamadığını bildirdi. Taşkın, “Özellikle -8–10 derecenin üzerindeki miyoplar, +6-8 derecenin üstündeki hipermetroplar ve 6 derecenin üzerindeki astigmatları lazerle tam düzeltmek mümkün olamamaktadır. Nivgöz sahip olduğu teknoloji ve hekim kadrosu ile tüm güncel cerrahi yöntemleri uygulayabilmektedir. Özellikle yüksek miyoplarda -25 dereceye kadar fakik göz içi lensi ile tedavi mümkün olmaktadır." ifadelerini kullandı.