Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, ilçelerinden şehir merkezine akın eden taksicileri denetliyor. Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu, ilçelerden kent merkezine gelen taksicilerin haksız kazanç elde ettiklerini ve iş barışını bozduklarını vurgulayarak, bu durumun merkez ilçelerde faaliyet gösteren taksici esnafını mağdur ettiğini söyledi. Topçu, “Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olarak, üyelerimizin menfaatlerini yasalar çerçevede sonuna kadar koruyacağız” dedi.

2014 yerel seçimleriyle birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanının genişlediğini ifade eden Başkan Hasan Topçu, “İlçelerdeki taksicilerin ticari haklarını Bursa merkezinde kullanabileceklerini zannettiler. Bu da yaşadığımız olumsuzlukları beraberinde getirdi. Oysa İlçelere tahsis edilen taksiler O ilçenin vatandaşlarına hizmet etmesi adına tahsis edilmiştir. İlçe Taksi sahipleri veya işletenleri daha fazla para kazanmak ümidi ile çalışma bölgelerini terk ederek asli veriliş nedeni olan İlçe dahilindeki vatandaşları da mağdur etmektedirler.” diye konuştu.

Her taksicinin bulunduğu durakta çalışması şartının olduğunu da belirten Topçu, bazı ilçe taksilerinin günün belirli saatlerinde Bursa merkezinde çalıştıklarını vurguladı. Bursa Esnaf Odaları Birliği, Trafik ve Zabıta ile birlikte yapmış olduğumuz denetimler neticesinde tutanaklar tutulduğunu, Trafik ve Zabıta tarafından taksicilere ceza kesildiğini de hatırlatan Topçu, bu durumun devam etmesi halinde bu taksicilerin telafisi güç cezalarla karşılaşacaklarını da söyledi. Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olarak, iş barışını bozacak her davranışın karşısında olduklarını da sözlerine ekleyen Topçu, taksilerin veriliş amacının bulunduğu ilçenin vatandaşlarına hizmet vermek olduğuna dikkat çekerek, “Üçlü denetimlere devam edeceğiz ve İlçelerde yaşayan vatandaşlarımızın mağdur edilmesine de iş barışının bozulmasına da izin vermeyeceğiz.” dedi.