Basın İlan Kurumu (BİK) Samsun Şube Müdürlüğü ve 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti işbirliği ile ilçelerde yayın hayatını sürdüren 11 gazeteye 'sayfa tasarımı eğitimi' verilmeye başlandı.

Eğitim seminerinin ilki Çarşamba ve Terme ilçelerinde gerçekleştirildi. Seminerde, gazetelerin sayfa sekreterlerine sayfa tasarımında dikkat edilmesi gereken kurallar hakkında bilgiler sunuldu. Seminerin ikincisi ise Bafra ilçesinde yayın yapan Kızılırmak, Altınova ve Yenigün, Alaçam ilçesinde yayın yapan Alaçamın Sesi Gazetesi’nin çalışanlarına yönelik düzenlendi.

Eğitim öncesi proje ile ilgili bilgi veren Basın İlan Kurumu Samsun Şube Müdürü Murat Yürekli, "Bu eğitim Samsun ilimize bağlı 6 ilçemizde yayın yapan 11 gazetemize yönelik bir eğitimdir. Biz daha önce ilçelerimizi ziyaretlerimizde özellikle gazetelerimizin istek ve sıkıntılarını not etmiştir. Bunu genel müdürlüğümüz ile paylaştıktan sonra, ilçe gazetelerimize yönelik bu tür eğitim çalışmaları noktasında genel müdürlüğümüzden de destek aldık. Bu amaçla Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti ile bu ortak projeyi gerçekleştiriyoruz. Şu gerçeği çok iyi biliyoruz ki bir gazetenin içeriği kadar sayfa düzeni de çok önemlidir. Özenerek yapılan gazeteler okuyucusundan bunun karşılığını alır. Bu doğrultuda sayfa tasarımı konusunda uzman olan grafiker arkadaşımız Mehmet İnce tarafından verilen eğitimde, estetik kaygısı üzerine pratik bilgi sunumu yapılıyor." dedi.

Bafra Kızılırmak gazetesinde verilen eğitimde 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyet Başkanı İsmail Temiz, gazete imtiyaz sahipleri ile personel hazır bulundu.