Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonrasında, iletişim cihazlarını kullanmak suretiyle dolandırıcılık suçlarıyla mücadele kapsamında, bir kişinin refakate alınması sonrasında yapılan çalışmalar sonunda 2 kişi yakalandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü internet sitesinde yayınlanan açıklamada, "Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlileri tarafından vatandaşları telefonla arayarak, kendilerini Polis-Savcı olarak tanıtan ve dolandıran şüpheliler ile ilgili ilimizde meydana gelen bir çok Nitelikli Dolandırıcılık olayının aydınlatılabilmesi, suç ve suç unsuru delillerin elde edilebilmesi ve olaylara karışan şüphelilerin yakalanabilmesi için, 25.02.2015 günü Çankaya İlçesi Bahçelievler Mahallesi Aşkabat Caddesi üzerinde bulunan İş Bankası görevlilerinin ihbarı sonucunda banka da bulunan Müşteki Ö.E. refakate alınarak yapılan çalışma sonucu Aşkabat caddesi üzerinde şüpheliler F.A. ve M.A.Ö. isimli şahıslar yakalanmıştır." denildi.

Açıklamada, araştırma sonucunda şüpheli F.A.'nın 28.01.2015 ile 25.02.2015 tarihleri arasında toplam 12 adet dolandırıcılık olayının şüphelisi olduğu, şüpheli M.A.Ö.' nün 10.02.2015 tarihinde bir olayın daha şüphelisi olduğu tespit edildiği kaydedildi. Şüpheli şahıslardan F.A. isimli şahsın 8 dosyadan, M.A.Ö. isimli şahsın ise 2 dosyadan tutuklanarak cezaevine teslim edildiği ifade edildi.