İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak olan Ilgaz Dağı'ndaki iki tünelin inşaatı hızla devam ediyor. Giriş ve çıkışları ‘köpekbalığı ağzı’ şeklinde projelendirilen, 9 Kasım 2012’de temeli atılan tünelin sağ tüpü 5 bin 300 metre, sol tüpü ise 5 bin 370 metre uzunluğundaki tünelin bağlantı yolları tamamlandı.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Milletvekilleri Hüseyin Filiz ve Muhammet Emin Akbaşoğlu, Karayolları 15. Bölge Müdürü Sami Uyar, İl Jandarma Komutanı Yusuf Bayazıt eşliğinde Yüzde 73’ü tamamlanan Ilgaz Dağı'nda inşa edilen tünelde incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından açıklama yapan Vali Özcan, son tünelde 4 km’lik kısmın açıldığını belirterek, "Çankırı, Ilgaz sapağına kadar sıcak asfalt yapılması da Çankırı’yı hem Kastamonu’ya hem Karadeniz’e yaklaştıracak hem de turizm açısından faaliyetine hareket getirecektir. Ben diğer ziyaretlerimde de belirttiğim gibi hem karayolları teşkilatımızın değerli bölge müdürümüzü, çalışanları, denetim elemanlarını ve yüklenici firma olan Cengiz inşaatı tebrik ediyorum. Artık Türk insanı tünel inşaatında aranan nitelikli firmalar arasına ve mühendisler arasına girdiğini ifade ediyorlar. Bizim için ayrıca mutluluk veren bir olaydır. Herkesi alınlarından öpüyorum. Tebrik ediyorum. Özlemle Ocak 2016’yı ve Nisan 2016’yı bekliyoruz. İnşallah her iki törende de birlikte olacağız. Işık görme töreni ve peşinden de inşallah taşıtların geçeceği tüneli bitirmiş olacağız” dedi.

Teknik konularla ilgili bilgilendirme yapan Karayolları Bölge Müdürü Uyar ise şunları aktardı; "Ilgaz tüneli çift olarak inşa edilen bir tünel, şu anda yüzde 73 kazı ve destekleme imalatları tamamlanmış durumda. 2015 yılı sonunda tünelimizden ışığı göreceğiz hedefimiz bu. 2016 yılı Nisan ayına kadar tünelimizi tamamen açmış olacağız. Trafiğe açılmış olan tünellerin en uzunu Ilgaz tünelidir. Projesi hazırlanmış tünellerin arasında ise uzunluk bakımından 3. sırada yer almaktadır.” şeklinde konuştu.