23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesi ile TBMM ve Anıtkabir’deki törenlerin ardından ilk Meclis’te bir tören düzenlendi. Seymenlerin kapıda karşıladığı devlet erkanı, ilk Meclis’in Genel Kurul salonunda toplandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 95. yılı dolayısıyla ilk Meclis'te tören düzenlendi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in yanı sıra Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel ile kuvvet komutanların katıldığı ilk Meclis’teki törene siyasi parti liderlerinden sadece MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katıldı. Hükümeti aralarında Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın da bulunduğu sınırlı sayıdaki bakanların temsil ettiği tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ilk Meclis’in kürsüsünden yaptığı konuşmada milli birlik vurgusunda bulundu. Sözde soykırım söylemleri ile Türkiye’ye yönelik yeni bir saldırının başlatıldığını kaydeden Çiçek, daha sonra ilk Meclis’in hatıra defterini imzaladı. Çiçek, “Türk ve İslam dünyasının yegane ümidi olarak başlattığınız mücadelenin sonucunda elde ettiğiniz zaferle modern Türkiye’nin inşacısı oldunuz. Sizler, bizlere hür ve bağımsız bir ülkede yaşamanın sevincini yaşattınız. Emanetiniz, emanetimizdir. Hedefimiz, devleti ile milleti ile bütünleşmiş, güçlü ve müreffeh bir Türkiye meydana getirmektir. Bu hedefe ulaşmak için sizlerin açtığı yoldan yürümeye devam edeceğiz.” diye yazdı.

İlk Meclis’in Genel Kurul salonundaki törenin ardından Meclis Başkanı Çiçek ve MHP Genel Başkanı Bahçeli, Meclis bahçesinde seymenlerin oyunlarını birlikte izledi. Oyunların ardından yöresel kıyafetlerle halk oyunları oynayan çocuk ve gençlerle toplu fotoğraf çekildi. Seymenlerin halk oyunları gösterisinin ardından ilk Meclis’teki tören sona erdi.

İLK MECLİS ÖNÜNDE SLOGANLI EYLEM

Ulus’taki ilk TBMM binasındaki törenlerin bitmesi ile devlet erkanının Meclis’ten ayrılmaları sırasında bulvarda toplanan bir grup Vatan Partisi üyeleri sloganlar atarak eylemde bulundu. “Bizler Mustafa Kemal’in askerleriyiz” şeklinde slogan atan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.