Almanya'nın Bochum şehrinde 13 Eylül Pazar günü yapılacak belediye başkanlığı seçimlerinde Sosyal Demokrat Parti'den (SPD) aday olan Thomas Eiskirch, tüm seçmenleri oy kullanmaya davet etti. Şehirde adaylık için 12 aday yarışacak.

Bochum sevdalısı olduğunu söyleyen SPD Partisi KRV eyaleti meclis üyesi, evli ve iki çocuk babası Thomas Eiskirch, seçim kampanyasında ve sonrasında Bochum'da yapmak istediklerini ve projelerini anlattı. 44 yaşındaki Eiskirch, “Geçmiş tarihten elbette alacağımız dersler vardır. Fakat geçmişe takılmadan bilinçli şekilde geleceğe yön verme gayretini daha doğru buluyorum. Ben Bochumluyum ve kalbimde bu şehrin özel yeri var. KRV meclisinde edindiğim 10 yıllık tecrübemi bu kente aktaracağım.” dedi.

“Almanya'nın kalkınmasında ve gelişmesinde önemli pay sahibi olan Türk aileleri günümüzde dördüncü kuşağa ulaşmış durumda.” diyen Eiskirch, şunları dile getirdi:

“Özellikle KRV'de çok geniş tabanda aktif olarak ekonomiye katkı sağladılar. Onlar olmasaydı günümüz Ruhr Bölgesinin konumunu yani yapısal değişimini kesinlikle yakalayamazdık onun için tekrar 'Birlikteliğe’ dikkatinizi çekmek istiyorum. Belediyede göçmen kökenli çalışan eleman sayısı çok az. Bu alanda çok şeffaf olmamız gerekiyor.”

Başkan adayı Eiskirch sözlerine şöyle devam etti: “Beni düşündüren ve önlem almak istediğim diğer bir konu ise Almanya'ya göç eden ilk kuşak Türkler. Bunların yaşı epey ilerledi belki şu an ihtiyaç talebi olmadı ama yakın zamanda ciddi sorunlarla karşılaşmamak için şimdiden hem mesleki alanda gençlerin yetişmesi konusunda hem de ikamet edecekleri mekan konusunda onların din ve kültür hassasiyetine uygun, hazırlık içine girmemiz gerekiyor. Belediye olarak bu sorumluğu yerine getirmek için çalışmalarımız olacak.”