Genelkurmay eski Başkanı, emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘aldatıldık’ açıklamasına Bursa'dan cevap verdi. Başbuğ, “Bütün yaşananlar Türk milletinin gözü önünde yaşandı. Türk milleti her şeyi gördü.” diye konuştu.

İlker Başbuğ, Bursa Kitap Fuarı'nda kitaplarını imzaladı. Vatandaşlarla sohbet te eden Başbuğ, fotoğraf isteğine de olumlu karşılık verdi. Başbuğ, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada; Bursa’da kitap fuarında bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, fuarların Türkiye’de kitap okumaya ilgiyi artırdığını söyledi.

İlker Başbuğ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘aldatıldık’ şeklinde ki sözlerinin hatırladılması üzeri şunları söyledi: “Türkiye’de söylenen sözlerin artık fazla önemi ve değeri olmadığını ben düşünüyorum. Önemli olan bu sözlerin arkasında hareket, eylem ve fiillerin olması. Sadece sözler bir anlam ifade etmiyor, bir değerde ifade etmiyor. Ayrıca bu bütün yaşananlar Türk milletinin gözü önünde yaşandı. Türk milleti her şeyi gördü. Ben Türk milletine güveniyorum, her şeyi, yaşananları en iyi şekilde de değerlendireceğine yürekten inanıyorum.”

Abdullah Öcalan’ın Nevruz kutlamaların da yeni bir açıklamasının olduğu şeklinde ki bir soruya ise önce “Onları duymadım” diyen Başbu𸠓Ben silahların gölgesinde terör örgütüyle yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkacağına pek inanmıyorum.” karşılığını verdi.

İlker Başbuğ, siyasetle ilgili soruya ise “Ben aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum.” şeklinde cevap verdi.