Zonguldak'ta Fatih Koleji İlkokulu 1. sınıf öğrencilerine, 'Okuma Bayramı' etkinliği çerçevesinde okuma belgesi verildi.

2014-2015 eğitim öğretim sezonunun başlaması ile okul hayatına merhaba diyen 64 öğrenci, okuma yazma öğrenmenin heyecanını yaşadı. Okulun konferans salonunda, 'Okuma Bayramı' adıyla düzenlenen etkinlikte ilk olarak öğrenciler, çeşitli eserler seslendirdi, ardından halkoyunları ve spor hareketlerini içeren bir gösteri yaptı. Öğrencilerin çeşitli meslek, hayvan ve meyve-sebze türlerini içeren kostümlerle ingilizce sunum yapması, yoğun ilgi gördü.

Okul Müdürü Mehmet Sarısoy, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Bu yıl özellikle ilk okuma ve yazma eğitimi alarak hayatlarında önemli bir değişime imza atan 1. sınıf öğrencilerimiz ve aileleri için oldukça zorlu geçti. Ancak bu zorluğu başarıyla aştılar. Artık çocuğunuzun bir reklam panosunda neler yazdığını, karşıdan gelen halk otobüsünün hangi semte gittiğini rahatlıkla okuduğunu göreceksiniz. Bu zorlu eğitim öğretim yılında özellikle cefakar öğretmenlerimize ve eğitime önem veren siz değerli velilerimizi tebrik ediyorum. Tabi ki okuma yazmayı öğrenen ve yarınımızın ümidi olan çocuklarımızı gözlerinden öpüyorum."

Program, okuma belgesi takdimi ve hatıra fotoğraf çekimi ile son buldu.