Adana'da ilkokul binasının bir kısmının Halk Eğitim Merkezi'ne verilmesine tepki gösteren veliler eylem yaptı. Eğitim sendikaları eyleme destek verip yetişkinlerle öğrencilerin aynı yerde bulunmasının sakıncalı sonuçlarına dikkat çekti. Okul önünde toplanan veliler, "Saraya değil eğitime bütçe" sloganı attı.

Merkez Sarıçam ilçesindeki Ata İlkokulu'nun bir kısmının Halk Eğitim Merkezi'ne tahsis edildiğinin ortaya çıkmasının ardından öğrenci velileri tepki gösterdi. Okul önünde toplanarak, "Saraya değil eğitime bütçe, Okuluma dokunma" sloganları atan veliler, "Çocuklarımızın eğitim hakkı kısıtlanıyor. Biz okulumuzda halk eğitim binası istemiyoruz. Eğitim eğitim diyorlar hani eğitim. Dershanelere göndermeyin diyorlar. O zaman okullarımızdaki eğitim kalitesini bozmayın. Okula kim giriyor kim çıkıyor nereden bileceğiz." dedi.

Okul Aile Birliği Başkanı Ramazan Ünal da velilere destek vererek, valiliğin bu karardan dönmesini istedi. Ünal, çocuklarla yetişkinlerin aynı ortamı paylaşmasının sakıncalarına dikkat çekti.
Bu arada, velilerin tepkisine eğitim sendikası başkanları da destek verdi. Türk Eğitim Sendikası Başkanı Kamil Köse, Halk Eğitim Merkezi müdürünün evinin Ata İlköğretim okuluna yakın olduğuna dikkat çekerek, "Keyfi ve ikili ilişkilerle, yukarıdan birilerine de telefon ettirerek il milli eğitim müdürlüğünden onayı çıkarmıştır. İl milli eğitim müdürü bu kararından vazgeçmeli." dedi.
Eğitim Sen Şube Başkanı Ahmet Karagöz de yetişkinlerle öğrencilerin bina içinde aynı ortamı paylaşmasının pedagoglarca da çok yanlış bulunduğuna dikkat çekti.

Eğitim İş Sendikası Başkanı Reha Ertekin, ilkokul binasının bir kısmının Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılmasının keyfi olduğunu ve buna izin vermeyeceklerini kaydetti.