Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, İmam Hatip proje okullarında klasik yöntem yerine yeni öğretim metot ve teknikler uygulanarak yabancı dil öğretilmesi hedeflendiğini söyledi.

Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen Anadolu İmam Hatip proje okulları değerlendirme toplantısına katılan Nazif Yılmaz, “Ortadoğu ve İslam ülkeleriyle sağlıklı iletişim kurmak ve Avrupa ülkeleriyle entegrasyonu sağlamak için yabancı dile ihtiyaç var. Bu nedenle proje kapsamında eğitim veren okullarımızın hazırlık sınıflarında klasik yöntem yerine yeni öğretim metot ve teknikler uygulanarak yabancı dil öğretilmesini hedefliyoruz.” dedi.

Öğrencinin bir dili öğrenebilmesi için o dili kullanması gerektiğini belirten Nazif Yılmaz, şöyle devam etti: “Yaz aylarında düzenleyeceğimiz dil kamplarıyla öğrencilerimizin yurt dışına çıkmadan yabancı dil öğrenmesini arzu ediyoruz. İlk etapta İngilizce ve Arapça olarak uygulamaya başladığımız uygulamada, İspanyolca ve Rusça gibi dilleri de gündemimize aldık.”

Açılış konuşmalarının ardından geçilen toplantıda proje okullarında gerçekleştirilen uygulamalar değerlendirildi. Toplantıda ayrıca öğretim ve yöntem teknikleri, sınav uygulamaları, zümreler, ortak müfredat takibi, ders materyalleri, dil eğitim kampları, ortak sınavlar gibi konular görüşüldü.