İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) üyeleri, Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşlarının idama mahkum edilmesini protesto etti.

Tüm Türkiye’deki mezun dernekleri ile eş zamanlı yapılan eylemin İstanbul ayağı Sirkeci Postahanesi'nde gerçekleştirildi. Cuma namazı sonrası yapılan eylemde, Mısır yönetimini uyaran ÖNDER üyeleri, idam kararlarını kınadı. 'Mısr dik dur eğilme, İmam Hatipliler seninle' pankartı açan grup, '’Katil Sisi, seninleyiz Mursi'' şeklinde slogan attı. Ardından eyleme katılanlar, Sirkeci Postahanesi'nden Mısır’daki Cumhurbaşkanlık Sarayı’na, Adalet Bakanlığına ve Ezher Üniversitesine, Mursi ile arkadaşlarının uğradığı haksızlıkları, idamların uygulanmasıyla Mısır’da yeni bir kargaşa ve çatışma döneminin başlayacağı uyarısını dile getiren bir mektup gönderdi.

İdamları protesto etmek için toplandıklarını belirten ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, ''İmam Hatipliler Mısır davasının yanındadırlar. Mısırlı kardeşlerinin yanındadırlar. Sadece Mısır’ında değil Doğu Türkistan’ın, Arakan’ın, Suriye’nin ve yeryüzünde zulme uğramış olan herkesin yanında yeralırlar. Biz bu bilinçle Mısır’daki bu idamları protesto etmek amacıyla bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Mısır’a çok zarif bir mesaj gönderiyoruz. Mektuplar gönderiyoruz. Mısır makamlarına şu mesajı veriyoruz: Mısır tarihi olan, kökleri olan bir ülke. Bizimle iç içe sayılacak bir ülke. Biz Kahire ile İstanbul’u çok farklı görmüyoruz. El-Ezher Üniversitesi ile buradaki bir İlahiyat Fakültesini farklı görmüyoruz. Bu yaptığınız yanlıştır. Bu hatanın mutlaka düzeltilmesi gerekiyor. Bu yanlıştan vazgeçilmesi gerekiyor.'' ifadelerini kullandı.

Grup, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.