Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü, İmam Hüseyin İlim, Kültür, Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı’nın (İmam Hüseyin Vakfı) kuruluşunu ilan etti.
Büyükçekmece 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararı ile İstanbul’da kurulan İmam Hüseyin Vakfı yönetim kurulu Doğan Çimenli, Ali Rıza Gülkanat, Murat Bayraktaroğlu’ndan oluşuyor.
Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre adı geçen vakfın amacı; “Yüce İslam dininde müstesna bir yeri kapsayan ve Peygamberimizin ailesini teşkil eden ve Allah (c.c) tarafından övülmüş kimselerden oluşan Ehli Beyt ailesinin Hz.Muhammed (sav), Hz.Ali (a.s), Hz. Fatma (a.s.), Hz.Hasan (a.s.), Hz. Hüseyin (a.s.), Hz. Zeynel Abidin (a.s.), Hz.Muhammed Bakır (a.s.), Hz. Cafer’i Sadık (a.s.), Hz. Musa’ı Kazım (a.s.), Hz. Ali Rıza (a.s.), Hz.Muhammed Taki (a.s.), Hz.Ali Naki (a.s.), Hz. Hasan Askeri (a.s.) Hz. Mehdi'nin (a.s.) İslamiyet içerisindeki yerini ve önemini uygarlığa olan katkılarını, düşüncelerini bütün insanlara anlatabilmek ve aktarabilmek amacıyla kurulan vakıf, bu amaç doğrultusunda faaliyetlerde bulunmak, yüce İslam dinini tarihsel, ilmi ve akli olarak açıklayıp, anlatmak, tanıtmak, yaşatmak, İslamiyet’in derin hoşgörü kültürünün yayılması ve İslam kardeşliğinin daha iyi anlaşılabilmesi için çaba harcayacaktır.” şeklinde açıklandı.
Vakfın sona ermesi halinde borçların tasfiyesinden arta kalan mal ve haklarının aynı amaçlı başka bir vakfa devredilmesi kararı alındı.