İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Ankara Şubesi Başkanı Selim Tulumtaş, Ankara’nın bilim ve teknikle alakasız uygulamaların başkenti olduğunu belirtti. Tulumtaş, "Altyapı eksiklikleri konusunda ‘Başkent'e yaraşır’ bir görüntü sergilemeyi sürdürüyor. Tüm imkan ve olanaklar seferber edilerek kavşağa yetiştirilen ‘robot’ ile Ankara'nın tüm altyapı, planlama, imar ve ulaşım sorunlarının çözüleceğini beklemekteyiz." dedi.

3 Nisan 2015 Cuma günü Eskişehir Yolu Diyanet İşleri Başkanlığı yakınında altından metro hattı geçen yol üzerinde meydana gelen, derinliği yarım metreyi geçen göçükle ilgili yazılı açıklama yapan Şube Başkanı Selim Tulumtaş, metro hattı geçen yol üzerinde derinliği yarım metreyi geçen bir göçük meydana geldiğine işaret edilerek, "Kentin en önemli ana arterlerinden olan yolda meydana gelen göçüğe kukalarla alınan önlemler ise insan hayatına ne kadar önem verildiğini göstermiş oldu. Metro hatları konusunda sabıkası oldukça kabarık bir kent olduğumuz aşikar. 23 Haziran 2012 tarihinde İnönü Bulvarı üzerinde yine bir metro hattı güzergahında göçük vakası yaşanmış ve bir vatandaşımız hayatını kaybetmişti." ifadesini kullandı.

'EĞER YANILIYORSAK TÜM KENTLİLERİ BİRLİKTE AĞLAMAYA DAVET EDİYORUZ'

"Bilim ve teknikle alakasız uygulamaların başkenti olan Ankara altyapı eksiklikleri konusunda ‘Başkente yaraşır’ bir görüntü sergilemeyi sürdürüyor." cümlesiyle sözlerini sürdüren Selim Tulumtaş, şunları kaydetti: "Belediye hizmetlerinin bilim ve tekniğin ışığında gerçekleşeceği, planlı, kalıcı ve öngörülü çözümlerle yönetilen kentler için; bu olaya anında müdahale edilmesi, sorumluların cezalandırılması, her tür güvenlik tedbirinin alınması ve özeleştiri vermesi beklenmektedir. Ankara Büyükşehir Belediyesi ise ödüllü, en yaşanabilir kent olarak Yenimahalle'de bir kavşakta Ankaralıların en temel sorunlarından birine çözüm üretmekle meşguldü. Tüm imkan ve olanaklar seferber edilerek kavşağa yetiştirilen ‘robot’ ile Ankara'nın tüm altyapı, planlama, imar ve ulaşım sorunlarının çözüleceğini beklemekteyiz. Aksi halde kentin ana şebeke içme suyu boruları patlarken, metro hatları ve yollar bir bir göçerken bu robotun teknik sorunları anında gideren bir mühendis ve şehir plancısı olabilme ihtimalinin en mantıklı alternatif olduğunu düşünmekteyiz. Eğer yanılıyorsak tüm kentlileri birlikte ağlamaya davet ediyoruz. Dikkatli olmakta yarar var altyapı yetersiz kalabilir."