Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “AKP iktidarı döneminde polislerimizin bu sorunları çözülmemiş, aksine polislerimizin sorunları artmıştır. Sendika kurmak isteyen polislerimiz engellenmiş, sürgünler ve meslekten çıkarma süreci işletilmiştir.” dedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, polis teşkilatının kuruluşunun 170. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Polislerin sorunlarının arttığını ve polis teşkilatının siyasetten arındırılması gerektiğini söyleyen İnce, açıklamasında şunları ifade etti: "Toplumsal güvenliğimizin, huzurumuzun, can ve mal güvenliğimizin teminatı olan polis teşkilatımızın kuruluşunun 170. yıl dönümünü kutluyorum. Polislerimizin çalışma koşulları ve özlük haklarına ilişkin sayısız sorunları bulunmaktadır. AKP iktidarı döneminde polislerimizin bu sorunları çözülmemiş, aksine polislerimizin sorunları artmıştır. Sendika kurmak isteyen polislerimiz engellenmiş, sürgünler ve meslekten çıkarma süreci işletilmiştir.

Polislerimizin, emekli olduklarında maaşları önemli ölçüde düşmektedir. Emekli olmak bir polis için hayal değil adeta kabus haline gelmiştir. Fazla mesai, hafta sonu, bayram ve gece çalışmalarının karşılığını alamayan polislerimiz, emekli olduklarında açlığa mahkûm edilmektedir. Emniyet teşkilatı içinde ödül, görevde yükselme ve tayin sistemi adaletsiz işlemektedir.

Polis teşkilatımızın siyasal etkilerden arındırılması, ihtiyaç duyduğu araç gereç ve donanımın sağlanması, toplumun ve mesleğin ihtiyaçlarına uygun olarak görev ve teşkilat yasalarının, disiplin mevzuatının yeniden düzenlenmesi, çalışma şartlarının, sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesi gerekmektedir. Polislerimizin yasalardan aldıkları gücü kullanmaları, kanunsuz emir ve talimatları yerine getirmemeleri, güçlüden yana değil haklıdan yana olmaları, polis teşkilatımızın saygınlığı için son derece önemlidir. Emniyet teşkilatı içinde Emniyet Hizmetleri Sınıfı içinde olmayan sivil memurlarımızın da görevde yükselme sınavının yapılmayışından başlayarak, iş tanımlarının yapılmamış olmasına kadar pek çok sorunları bulunmaktadır.

Polislerimizin ve emniyet teşkilatımızda çalışan sivil memurlarımızın sorunlarını birlikte çözmek dileğiyle polis teşkilatımızın her kademesinde görev yapan polislerimizi ve ailelerini kutluyor, görevlerinde başarılar diliyor, şehit polislerimizi saygı ve rahmetle anıyorum."