Bursa’nın İnegöl ilçesinde yaklaşık 200 koyun ile yoğun kar nedeniyle mahsur kalan 1’i çocuk 4 çobana yaklaşık 6 saatlik bir çalışmanın ardından ulaşıldı. Çobanlar mahsur kaldıkları bölgeden koyunlarını bırakıp ayrılmayı reddetti.

Gazelli Köyü Yörüklü mevkiinde yoğun kar yağışı nedeniyle 4 çoban 200 koyun ile mahsur kaldı. Durumu jandarma ekiplerine bildiren köylülerin ihbarı üzerine çobanları kurtarmak için iş makineleri ile çalışma başlatıldı.

İş makinelerinin yol açma çalışması bölgedeki dere yatağında meydana gelen heyelan nedeniyle sona erdi. İş makinelerinden sonuç alamayan kurtarma ekipleri yolun kalan 6 kilometrelik kısmını köylülerin temin ettiği traktör ile gitmek zorunda kaldı. Ormanlık alanda yaklaşık bir saat, 60 santimetre karın içinde yürüyen kurtarma ekipleri, uzun süren ilerleyişin ardından çobanlara ulaşmayı başardı.

Olay yerinde çobanların durumunun iyi olduğu öğrenilirken, 7 koyunun telef olduğu kaydedildi. Çobanları alarak köye dönmek isteyen jandarma ekipleri, tüm ikna çalışmalarına rağmen bunu başaramadı. Sürüyü bırakmak istemeyen çobanlar, hayatları pahasına karların erimesini bekleyeceklerini ve köye sürüyle döneceklerini belirtti.

Öte yandan, koyunlar için saman isteyen çobanların bu isteği bölgeye ulaşımın olmaması nedeniyle yerine getirilemedi.