İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), kentin tanıtımına yönelik gerçekleştirdiği çalışmalara devam ediyor. İzmir'in turizmde hak ettiği noktaya ulaşması ve kente gelen yabancı turist sayısını artırmak için çalışmalarına devam eden İZKA, Londra Kültür Tanıtma Müşavirliği işbirliğiyle İngiltere'den gelen gazeteci heyetini ağırladı. Heyet, 4 gün boyunca İzmir merkezini ve ilçelerini ziyaret ederek İzmir’i tüm yönleriyle tanıma fırsatı buldu.

Travel Weekly, Irish Post gazetesi temsilcileri ile İngiltere’nin önde gelen sosyal medya yazarlarından Tun Chang, Rosella Degori ve Hannah Gale’den oluşan heyet, programlarının ilk gününe Torbalı’da yer alan Key Müzesi’ni ziyaret ederek başladı. Aynı gün, Meryemana, Şirince, Efes Antik Kenti ve Efes Müzesi ziyaretlerini gerçekleştiren ekip 4 günlük seyahatleri boyunca Bergama, Foça, Alaçatı, Çeşme, İzmir Agora ve Kemeraltı’yı da ziyaret etti. Ziyaretleri boyunca izlenimlerine ait fotoğrafları ve gezdikleri yerlere ilişkin düşüncelerini takipçileriyle paylaştı.

İzmir'in köklü geçmişi, zengin coğrafyası ve altyapısıyla yabancı turistlerin ilgisini çeken bir destinasyon olduğunu kaydeden İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban, şöyle konuştu: “Kentin turizmde hak ettiği noktaya ulaşması için tanıtım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. İngiltere'den gelen basın heyetini İzmir’de ağırlamış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Gerek basılı gerekse dijital medya kanallarında şehrimizle ilgili oluşacak imaj çok önemli, çünkü onların yazdıkları ve paylaştıklarıyla toplumda bir algı oluşuyor. Bu çalışmaların sonucunda önümüzdeki dönemde İzmir’e daha fazla sayıda İngiliz turist gelmesini amaçlıyoruz. İzmir, binlerce yıllık tarihi ve zengin coğrafyasının yanı sıra; sıcakkanlı insanları ve yöresel lezzetleriyle, gelecek olan turistlere farklı bir deneyim yaşatacaktır.”